Svärsonen Olof Röhlander bryter tystnaden efter Lasse Berghagens död  – sista hälsningen: ”Tur att du accepterade mig”

Foto: TV4, Instagram/olofrohlander

I torsdags gick hela Sveriges teddybjörn, Lasse Berghagen, 78, bort i sviterna av en hjärtsjukdom.

Nu har hans svärson Olof Röhlander skrivit en hjärtevärmande hälsning till Lasse.

Du var verkligen inte bara min, men ibland kändes det så”, skriver han på Instagram.

”Allsång på Skansen”-ikonen och folkkäre artisten Lasse Berghagen, 78, dog i torsdags. Han kommer för evigt att bli ihågkommen som en varm, ödmjuk och vänlig man som alltid såg det ljusa i livet.

I september genomgick han en hjärtklaffsoperation, någonting hans kropp aldrig lyckades återhämta sig ifrån. Vid 11-tiden på torsdagsförmiddagen somnade han in. En dryg timme senare visste hela Sverige vad som hade hänt.

Läs mer: Barnbarnet Christophers nya hälsning till svenska folket – blinkningen till morfar Lasse: ”Tack alla”

Redan senare samma kväll uttalade sig Berghagens äldsta dotter Malin, 57, för första gången.

Det blev en väldigt vacker dag trots allt. Tack för all er kärlek och omtanke om oss. Orkar inte skriva mer än så just nu. Ska försöka sova… Men innerlig tack”, skrev hon på Instagram natten mot fredag.

Lasse Berghagen i ”Vilket liv!”. Foto: TV4

Lovar att ta hand om Eva

Hennes halvsyster Maria Berghagen, Lasses yngsta dotter, vände även hon sig till sociala medier något dygn senare.

Tacksamheten till livet och människorna i hans närhet som han vårdade så ömt. Han visste mycket väl att det var en gåva som en dag inte skulle finnas. Glädje och sorg, skratt och gråt fanns alltid nära honom i en insiktsfull balans. Jag har försökt att bara ta in all kärlek nu. För jag vet att sen kommer dagar då det är tyst och sorg och saknad tar all plats”, skrev 47-åringen.

Hon skrev även att hon skulle ta hand om sin mamma Eva, 71, som var gift med Lasse i 48 år fram till hans död, som nu blivit änka.

Tack pappa för allt häng, alla jobb vi gjort, som pappa och morfar och framförallt för att jag ALLTID var älskad och respekterad i mina livsval. Jag tar hand om mamma nu tills ni möts igen. Din stora kärlek”, skrev hon.

Svärsonen Olofs hälsning till Lasse

Marias fästman Olof Röhlander, 47, har nu också skrivit några ord för att hylla sin svärfar.

Han arbetar som författare, mental coach och inspirationsföreläsare. Han har bland annat skrivit sex böcker, sommarpratat i P1 och fått en dokumentärfilm om sitt jobb i SVT.

Lasse Berghagen och svärsonen Olof Röhlander. Foto: Instagram

Han och Lasse hade även en podcast tillsammans ett tag: ”Lasse och Olofs podcast: En blandning av sött och salt”.

Instagram skriver svärsonen, som förlovade sig med Maria Berghagen 2019:

Du var långtifrån bara min, du tillhörde oss alla. Vi firade jul och födelsedagar ihop, vi gjorde podd ihop, kollade fotboll ihop på Pitchers, körde långluncher på Tennstopet, berättade historier för varandra i soffan, diskuterade världens tillstånd och lyssnade på musik. Vi pratade i telefon var och varannan dag, ofta ringde du bara för att säga hej och heja på. Vi fokuserade alltid på ljuspunkterna. Breda leenden”.

Maria Berghagen och fästmannen Olof Röhlander. Foto: Instagram

Du tog fram gitarren du fått av Cornelis och vi satte oss i skuggan i bersån på ert sommarställe i Svärdsjö och du genomförde en akustisk konsert, bara för mig. Du var med och förgyllde mina onsdagsquizar på Knut bar, du gick på mina föredrag och jag följde med på dina shower och konserter. Vi läste varandras böcker. Du var med när jag förlovade mig med din dotter och som tur var accepterade du mig som svärson”, fortsätter han.

Sedan skickar han en allra sista hälsning till sin kända svärfar.

Du var verkligen inte bara min, men ibland kändes det så. Jag är så tacksam för att jag fick vara en av dina närmsta vänner dina sista sju år i livet. Du kommer för alltid vara en av de finaste människor som gått på denna jord”, skriver han.

Fint skrivet, Olof. Många fina ord till din svärfar och nära vän – som vi alla tyckte så mycket om. Ta hand om dig nu och om Maria och resten av familjen.

Exit mobile version