Sven-Erik Magnussons son Oscar gör succé i ”Skavlan”

Sven-Erik Magnusson somnade in för två år sen.

I dag har sonen Oscar tagit över hans roll i älskade bandet ”Sven-Ingvars”.

Och han gör det med bravur.

Den folkkäre sångaren Sven-Erik Magnusson, frontman i ”Sven-Ingvars” gick bort 74 år gammal, efter sviterna av cancer. Ett år efter sin pappas bortgång berättade sonen Oscar Magnusson om sorgen och saknaden när han gästade TV4:s ”Malou efter tio”.

– Jag ser det nästan som att jag har två ben att stå på när jag står på scen. Det är otroligt känslosamt. Dels är det den professionella biten. Det farliga är när jag halkar över på det andra benet som är den privata sorgen som är avgrundsdjup, sa Oscar Magnusson i programmet ”Malou Efter tio”.

– Egentligen finns det mycket sorg kvar men jag tänker också att det får ta sin tid. Det här (att spela med Sven-Ingvars, reds anm.) är faktiskt ett sätt att bearbeta det på. Jag kan ju ha fel, att det plötsligt smäller till, men just nu känns det här bra och jag brukar följa magkänslan, sa Oscar Magnusson.

FOTO: Wikimedia commons/Frankie Fouganthin

Oscar Magnusson spelar Sven-Erik Magnussons gamla klassiker

Oscar Magnusson tvekade först, men så förra året kom beskedet att han tar över Sven-Eriks mantel i Sven-Ingvars.

– Han kommer att vara vår ledstjärna hur länge jag och bandet än håller på med detta. Jag vill ta arvet vidare på mitt sätt och säga: ”Tack för allt pappa!” Det är ju pappas livsverk man tar hand om på något sätt, och det gäller ju även för bandet. Och vårda ska vi göra med hjärta, känsla och noggrannhet, sa Oscar Magnusson i ett pressmeddelande.

FOTO: SVT

I dag två år efter att Sven-Erik somnade in har Oscar kommit in i rollen. Och när Sven-Ingvars gästade fredagens ”Skavlan” visade han med all tydlighet vilken duktig artist han är. Bandet spelade sin nya singel ”Rör vid mig igen”. Och på SVT Play finns det dessutom ett klipp när han gör Sven-Ingvars klassiker ”Jag ringer på fredag”. Och visst finns det likheter mellan far och son, både sett till hur de sjunger och hur de rör sig på scen.

Titta nu på klippet nedan:

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F633387746687556%2Fvideos%2F320497888603481%2F&show_text=0&width=476″ aspect_ratio=”1:2″ /]

Wow! Generna går onekligen i arv! Dela gärna för att hylla Oscar och hedra Sven-Erik.