Sven-Erik Magnussons ville tidigt att Oscar Magnusson skulle ta över Sven-Ingvars – efter stjärnans död gjorde sonen drömmen till verklighet

Oscar Magnusson har sedan 18 år tillbaka varit en fast medlem i det populära bandet Sven-Ingvars.

Redan tidigt hade pappa Sven-Erik en önskan om att han en dag skulle ta över som frontfigur.

Oscar Magnusson, 43, är sedan sin fars bortgång frontfigur i Sven-Ingvars.

Fadern var förstås ingen mindre än Sven-Erik Magnusson, den legendariske musikern som spelade och sjöng tillsammans med Sven-Ingvars sedan mitten av 50-talet, redan som 14-åring.

Men den 22 mars 2017 så tystnade en av våra största musiker då Sven-Erik gick bort efter en tids sjukdom.

– Det var givetvis fruktansvärt tungt och alldeles för tidigt, då han bara blev 74 år. Knappt någon tid alls med barnbarnen, pappa hann bara träffa min och min fru Saras äldsta son John. Vår yngsta son Sven är döpt efter sin farfar. Vi hade en väldigt nära relation och pratade mycket och han hade en stark önskan att jag skulle ta över som sångare i bandet, berättar Oscar för tidningen Allas.

Spelade med pappa sedan 2006

Redan som ung höll Oscar Magnusson på mycket med musik, men ville gå sin egen bana inom andra musikgenrer. Dock var han alltid förtjust i Sven-Ingvars låtar.

Oscar var tidigare med och ryckte in i bandet vid behov. 2006 fick han sin fasta plats i bandet.

– De var i stort behov av någon som spelade akustisk kompgitarr och även kör. Pappa frågade om jag kunde tänka mig att vara med som fast medlem och när jag svarade ja blev han nog både väldigt förvånad och väldigt glad samtidigt, säger Oscar Magnusson till Allas.

STOCKHOLM 20130925 Radiolegenden Kent Finell begravdes 2013 i Kungsholmens kyrka i Stockholm. Sven-Erik Magnusson med hustrun Eva Magnusson och sonen Oscar Magnusson. Foto: Bertil Enevåg Ericson / TT

Stod skrivet i stjärnorna sedan länge

Det var dock många år tidigare som Sven-Erik Magnusson hade hintat om att Oscar en dag skulle ta över som frontfigur i Sven-Ingvars.

Oscar Magnusson minns den 15 februari 1991, då han nio år gammal satt hemma i Karlstad med mamma Eva och syster Johanna framför tv:n. Bordet framför tv:n var uppdukad med chips och dip och tillsammans kollade de på Grammisgalan.

Plötsligt dyker Sven-Erik upp i rutan och tar emot årets pris för bästa dansband. I sitt tacktal riktade han ett budskap till publiken om framtiden, vilket skulle komma att stämma in perfekt:

Hemma i vår tv-soffa sitter det en yngling som kanske tar över så småningom.”

Vilken oerhört fin historia! Och vilken toppenbra ersättare du är till din pappa Oscar!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev