Sven Melanders vackra tackhälsning – efter svåra sjukdomstiden

Det var strax före jul som Sven Melander fick beskedet att han hade drabbats av cancer. En elakartad tumör upptäcktes då i 70-åringens kropp.

– Jag fick snabb hjälp och den avlägsnades under operation, säger Sven Melander i ett klipp på Facebook där han berättar om det tuffa cancerbeskedet .

Efter operationen rekommenderade läkarna att Melander skulle genomgå en cellgiftsbehandling. Den pågick fram till maj, och i juli kom det stora glädjebeskedet .

Glädjebeskedet efter cancersjukdomen

På sin Facebook-sida spelade 70-åringen in ett långt meddelande där han berättar att cellgiftsbehandlingen var avslutad. Dessutom passade han på att tacka alla som har stöttat honom – och personalen på Karolinska sjukhuset.

– Cellgiftsbehandlingenmot min cancer är avslutad. Håret växer som aldrig förr och livet leker. Kort sagt, jag är på väg tillbaka. Då vill jag verkligen passa på att tacka alla ni som skickat lyckoönskningar, säger Melander i videon och fortsätter:
– Det har värmt och det har hjälpt. Jag vill också rikta ett jättestort tack till hela personalen på Hematologen på Karolinska i Solna. Med värme och omsorg har de gett mig den bästa vård man kan få. Tack så hemskt mycket.

I dag är Sven Melander aktuell med ”The play that goes wrong” på Nöjesteatern i Malmö. Handlingen, ett gäng stundenter som ska spela en Agatha Christie-aktig deckarpjäs. Men det går inget vidare.

– Den är för jävla rolig. Allt som kan gå åt helvete, går åt helvete. Och allt som inte kan göra det, går också åt helvete. Det är fascinerande är dels att det går åt helvete på så många olika sätt, dels deras heroiska ansträngningar att fortsätta. Det handlar om kärleken till teatern, berättar Sven Melander för Expressen.

Hyllar familjen: ”Väldigt viktigt”

Det har nu gått tre månader sedan Sven Melander friskförklarades från cancersjukdomen. En tag bodde han i Stockholm och även i en lägenhet i Malmö. Men det har han lämnat bakom sig.

I stället bor han med nya kärleke Alice Åkerblom i Blekinge. Under den svåra sjuktiden var familjen viktig.

Och nu hyllar ha dem för sitt stora stöd.

– Det har självklart varit väldigt viktigt. Alice har sin inredningsaffär, men hon åkte upp och var hos mig så ofta hon kunde. Men framför allt hade jag mina barn hos mig mycket. Dem har jag träffat för lite, men nu blev det verkligen tillfälle att umgås. Det var väldigt trevligt, säger Melander till Expressen.

Exit mobile version