Svensktoppsstjärnan isolerad i hemmet – uppmanar andra i riskgrupper: ”Håll i och håll ut!”

Foto: TT

Artisten Towa Carson, 84, håller sig isolerad.

Nu skickar hon en uppmaning till andra i riskgrupper:

– Håll i och och ut, säger hon till P4 Sörmland.

I dessa coronatider håller sig Svensktoppsstjärnan och den firade schlagerartisten Towa Carson på hemmaplan.

Med sina 84 år fyllda har hon suttit hemma länge, samtidigt som hon vill skicka en uppmaning till andra i riskgrupper:

– Håll i och håll ut! Det har jag ju faktiskt gjort, för jag har varit inne sen det började, säger hon till P4 Sörmland.

ARKIV omkring 1965. Sångerskan Towa Carson och sångaren Lasse Lönndahl. Foto: Svenska Dagbladet / SCANPIX

Hon slog igenom redan vid 18 års ålder då hon vann Bildjournalens och folkparkernas amatörtävling. På den vägen är det – och sen dess har Towa bland annat arbetat tillsammans med artistkollegor som Lasse Lönndahl (bilden ovan) och tävlat i Melodifestivalen tre gånger. Med Lönndahl spelade Towa bland annat in grammofonsuccéerna ”Visa mig hur man går hem” och ”En lilja är vit” – båda nådde höga placeringar på Svensktoppen.

Towa Carsons smarta tips: Skicka vykort

Men i dessa coronatider blir det inga framträdanden. 84-åriga Towa Carson berättar att hon tar promenader och även sysselsätter sig i köket.

– Jag har inte varit ute och handlat, jag har ju väninnor som handlar till mig. Ja, sen tar jag en promenad då och då, jag bor ju väldigt bra på landet så det tycker jag är en fördel. Sen, ja jag bakar och håller på och pysslar lite inne.

I början på mars blev hon hyllad då Melodifestivalen kom till hemstaden Eskilstuna – och Towa Carson prisades liksom väninnorna Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson med en guldplakett av Christer Björkman och SVT. Towa beskriver upplevelsen som ”jättekul” och hon är tacksam att Hall of fame-framträdandet hanns med innan coronakrisen tog fart.

ESKILSTUNA 20200229 Siw Malmkvist, Ann-Louise Hansson och Towa Carson under Andra chansen i Melodifestivalen i STIGA Sports Arena. Foto: Naina Helén Jåma / TT

Ett annat tips hon vill dela med sig av till folk i dessa tider är att skicka vykort.

– Det uppmuntrar ju alltid och nu är det ju många som kan göra egna vykort på familjen och så. Gör det, för all del, säger hon till lokalradion.

Dela gärna vidare för att hylla denna Svensktoppsfavorit från förr!

Exit mobile version