Tareq Taylor frossar i semlor – folkkära tv-kockens lycka: ”Jag går alltid upp 4–5 kilo”

Tareq Taylor berättar nu om lyckan – på fettisdagen.
Den folkkäre tv-kocken älskar semlor.
– Mandelmassan är superviktig, den ska inte vara ”strullad” med, inga pistagenötter eller chokladkulor tack. Jag är väldigt mycket traditionalist när det kommer till semlor, säger han till Aftonbladet.

Tareq Taylor, 51, har under vintern gjort stor succé med egna SVT-serien ”Tareq Taylors matresa”.

Foto: SVT

Nyligen stod det också klart att det blir en ny säsong av matresan med tv-kocken som tidigare även medverkat i program som ”Stjärnorna på slottet” och ”Trädgårdstider”.

– Det kommer bli en ny säsong av Tareq Taylors matresa, i dagsläget dock osäkert vart resan bär eller när programmet sänds, säger projektledare Johan Liljeroth på SVT till Nöjeslivet.

Fram till dess att nya tv-inspelningar är aktuella kan Tareq jubla över någonting helt annat.

Tisdag den 16 februari 2021 är nämligen något av en högtidsdag för profilen. Fettisdagen är viktig för semmelälskaren Taylor.

– Jag har själv alltid varit så förbryllad över hur bulle, grädde och mandelmassa kan bli så perfekt ihop. För mig är semmelperioden den där tiden på året när jag alltid går upp 4–5 kilo, helt ofrivilligt. Jag älskar semlor och har så svårt att gå förbi dem utan att köpa, säger Tareq Taylor till Aftonbladet.

För Tareq är det också viktigt hur semlan upplevs. Han vet exakt hur en semla ska avnjutas och smaka för att upplevelsen ska bli så bra det bara går.

Foto: Shutterstock

– Locket ska av och det ska ha mycket florsocker, grädden ska vara osötad så det inte blir för mycket. Det ska inte vara någon mandelmassa i de första tuggorna, bara bulle, grädde och florsocker. Sedan ska tänderna igenom hela. Som sagt, det är svårt att äta den med värdighet, man ser ut som ett galet monster, ”ahhhhh”.

Ser du också fram emot semmeldagen? Har du ätit en semla i dag? Håller du med Tareq om att den traditionella semlan är bäst? Skriv gärna en kommentar!