Tareq Taylor i tårar – belönas med prestigefyllt pris: ”Herregud”

Tareq Taylor tilldelas årets Edvardpris av Kvällspostens läsare.
Den populäre tv-kocken är rörd.
– Nej, varför då? Är det sant? Herregud, säger Tareq till tidningen.

Det har varit ett intensivt år för stjärnkocken Tareq Taylor, 51.

Förstås har coronapandemin varit ständigt närvarande för restaurangägaren, vars bransch blivit märkbart påverkad av restriktionerna till följd av virusspridningen i samhället. Tareq har under året gett landets alla restaurangägare en röst i mediebruset när han tydligt påtalat för politiker och beslutsfattare vad hans bransch behövt i detta utsatta läge.

MALMÖ 2020-04-07 Krögaren Tareq Taylor möter media i samband med en pressträff som krögare bakom uppropet "Öppet eller stängt? Regeringens dubbla budskap till branchen" håller i i Kockska huset i Malmö. Foto: Andreas Hillergren / TT
MALMÖ 2020-04-07 Krögaren Tareq Taylor möter media i samband med en pressträff som krögare bakom uppropet ”Öppet eller stängt? Regeringens dubbla budskap till branchen” håller i i Kockska huset i Malmö. Foto: Andreas Hillergren / TT

Nu tilldelas han prestigefyllda Edvardpriset som delas ut varje år sedan 1979 efter en omröstning med Kvällspostens läsare och jury.

– 2020 var ett tufft år för oss alla, och därför gjorde Tareq Taylors engagemang och proffsighet skillnad. Läsarna röstade fram honom och jag tycker de har helt rätt, säger Maria Rydhagen, Kvällspostens chefredaktör, i ett pressmeddelande.

Kvällspostens Edvardpris instiftades till minne av skådespelaren och underhållaren Edvard Persson. Genom åren har statyetten gått till storheter som Hans Alfredson, Gösta Ekman, Lill Lindfors, Siw Malmkvist med flera.

Kanske är det därför inte så konstigt att Tareq reagerar så starkt över att få ta emot priset på onsdagen.

Tareq Taylor med 2020 års Edvardpris, utsedd av Kvällspostens läsare. Foto: Alex Ljungdahl/pressmeddelande

Tareq har också underhållit svenska folket med egna SVT-serien ”Tareq Taylors matresa” tillsammans med sin pappa Seif och brodern Zafer. Programserien visades kring årsskiftet.

Priset kan bara vinnas en gång och tilldelas årets svenska nöjesunderhållare. Enligt Kvällsposten har många läsare nominerat just Tareq på grund av den glädje han sprider genom tv-rutan. När han får beskedet av Kvällsposten blir han tårögd.

– Tack för alla vänliga ord! Om läsarna tycker att jag spridit glädje just under 2020 är jag extra glad. Självklart vill jag dela priset med min pappa och min bror, för de har lika stor del i allt, säger Tareq Taylor i ett pressmeddelandee.

Stort grattis till utmärkelsen, Tareq!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om du också vill hylla denna underhållande tv-kock!