Foto: Instagram

Tareq Taylor och Sofia Ståhls osäkerhet inför bebislyckan

Tareq Taylor och Sofia Ståhl väntar sitt första gemensamma barn, men vägen dit var ingen självklarhet. Nu berättar paret om osäkerheten inför den stora gravidlyckan.

– Det är ju många som går en lång väg för att kunna bli gravida, säger Tareq till Expressen.

När tv-kocken Tareq Taylor och Sofia Ståhl träffades för första gången fanns det inga gnistor. Sofia har berättat att det var i jobbsammanhang och att deras första träff var i ett tråkigt mötesrum.

Men de skulle få lära känna varandra på riktigt en tid senare, när de ledde programmet ”Lyckomaten” ihop 2019. Till en början var det bara vänskap mellan kollegor men med tiden utvecklades det till en mer kärleksfull relation.

Tareq och Sofia gick ut som ett offentligt par 2022 i en intervju med Aftonbladet.

– Vi har det väldigt bra tillsammans. Sofia är en fin människa och vi har det så bra, sa tv-kocken till tidningen då.

Tareq Taylor och Sofia Ståhl väntar barn

Nu har Tareq och Sofia varit ett par i två år, och mycket har hänt under den korta tiden. Förra året lämnade Tareq ”Trädgårdstider” och sitt kära Malmö för att flytta ihop med Sofia i Stockholm. Sedan dess har de även köpt ett hus ihop som de renoverar för fullt.

Men den största lyckan under våren, när paret fick veta att de skulle få deras första gemensamma barn. Det var ett oväntad glädjebesked som Sofia valde att avslöja för sina följare genom ett blogginlägg i början av augusti.

Skrev orden i rubriken och var tvungen att stanna till och läsa dem igen. Jag är gravid?! Vi ska få en bebis?! Trots att vi vetat det ett bra tag så är det som att jag inte riktigt vet om jag verkligen förstått det. Det känns så oerhört naturligt och självklart och samtidigt helt ofattbart. En liten bebis? I min kropp. Att det blev så”, skrev Sofia i sin blogg på Femina.

Tareq Taylor och Sofia Ståhls osäkerhet

Att de skulle få dela den lyckan var ingen självklarhet, det fanns en osäkerhet om att det inte skulle gå vägen. Men lyckan blev total när de fick beskedet.

– Att gå från att säga att vi skulle gärna vilja ha ett barn tillsammans till att det faktiskt blir ett barn. Det är ju många som går en lång väg för att kunna bli gravida. Vi har sagt att händer det oss så ska vi ta emot det med öppna armar och säga tusen tack för denna gåva, säger Taylor till Expressen.

Både Tareq och Sofia har barn från tidigare förhållanden. Taylor har vuxna dottern Ellen, och Sofia dottern Edith, som föddes 2017. Sofias första graviditet var svår, men den här gången har vägen varit mindre komplicerad.

– Jag mår förvånansvärt bra. Sedan är jag väldigt trött ibland. Men jag mår mycket bättre än vad jag hade hoppats på. När man mår dåligt i en graviditet som jag gjorde förra gången, så tar det över livet. Det blir så mycket mer än bara ”Åh, jag är glad för att jag är gravid”. Så det känns jätteroligt.

Så roligt att ni ska få barn ihop, Tareq och Sofia.

Vi önskar er all lycka!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev