Tomas Ledin prisas med ärofylld utmärkelse – artisten om glädjebeskedet: ”Överraskad”

Tomas ledin

Foto: TT

Tomas Ledin är en av landets största artister – nu har han fått en ny utmärkelse.

Nu berättar artisten om känslorna efter beskedet.

– Jag sträckte lite extra på ryggen, skriver artisten på Instagram.

De flesta känner nog igen flera av Tomas Ledins, 69, hits. Hans årliga sommarplåga ”Sommaren är kort”, sjungs fortfarande på skolavslutningar runt om i landet. Samtidigt går folk dagligen runt och nynnar på flera av hans tidlösa låtar som ”En del av mitt hjärta” och ”I natt är jag din”.

Det går med andra ord inte att komma ifrån att musikern Tomas Ledin är en av vårt lands främsta.

Men framgångarna går att mäta i mer än succé-låtar. Tomas har även engagerat sig i olika samhällsfrågor. Han har bland annat varit en del av projektet ”The Rockin Pots”. Ett integrationsprojekt som tog fart på en flyktingförläggning i Östersund – där människor med olika bakgrunder, får möjligheten att sjunga i kör tillsammans. Vilket även Jämtlands Tidning skrivit om.

Foto: Jessica Gow / TT

Ny hyllas han

Nyligen fick Tomas det härliga beskedet att han blivit vald till hedersdoktor av Mittuniversitetet, i Sundsvall.

Titeln hedersdoktor är en prestigefylld utmärkelse som delas ut av en fakultet vid ett universitet för at uppmärksamma människors extraordinära prestationer.

Thomas Ledin behöver alltså varken vara forskare eller inneha en doktorsexamen för att få ta emot den ärofyllda utmärkelsen. Men med tanke på att artisten är född i Östersund och har en stor anknytning till norrland blev beslutet allt mer självklart-

– Tomas Ledin har med sin långa och framgångsrika karriär och sitt samhällsengagemang varit viktig för våra regioner, säger Anna Olofsson, dekan, fakulteten för humanvetenskap, enligt universitetets hemsida.

Utmärkelsen är en hyllning till artisten och ett sätt att visa tacksamhet gentemot vad hans prestationer betytt för regionen.

Foto: Christine Olsson/TT

Tomas Ledins lycka

I ett inlägg på Instagram delar nu musikern med sig av nyheten och skriver hur stolt han är:

”Det var ett i sanning oväntat samtal … jag sträckte lite extra på ryggen och fick ett leende på läpparna. Blev både överraskad, stolt och glad!”, skriver Tomas på Instagram.

Du är helt underbar Tomas! Lämna gärna en kommentar på Facebook om du också älskar Tomas Ledin!

Exit mobile version