Tiger Woods bedrog svenska Elin Nordegren flera gånger – idag lever superstjärnans exfru ett helt annat liv

Tiger Woods är en av våra största idrottsstjärnor genom tiderna och jag har alltid beundrat hans vinnarinstinkt, hans engagemang och hur otroligt bra han är på golf.

Han har också gjort mycket bra saker utanför golfbanan; till exempel hjälper Tiger Woods Foundation barn över hela världen med utbildning och jobbar för att stärka minoriteter och särskilt underprivilegierade minoritetsstudenter.

Men trots allt positivt du kan ha att säga om Woods finns det många människor som inte gillar honom.

Och jag tror att många människor vände honom ryggen efter den stora otrohetsskandalen som avslöjades 2009.

Då publicerade The National Enquirer detaljer om hur Woods hade varit otrogen mot sin svenska fru, Elin Nordegren – enligt vissa rapporter var han otrogen med minst 18 olika kvinnor.

Bara några dagar efter att artikeln publicerats lämnade Woods parets hem i sin bil, bara för att krascha in i en brandpost och ett träd.

Det gick snabbt – men den mäktige Tiger Woods hade fallit.

Elin Nordegren och Tiger Woods
Elin Nordegren och Tiger Woods med dottern Sam. Foto: Marcio Jose Sanchez/AP

Men hur kunde en av världens största och mest populära idrottare gå så fel? Tiger Woods hade allt – en vacker fru, gulliga barn, mycket pengar och en fantastisk karriär.

Jag minns första gången jag läste att Woods var otrogen mot Elin Nordegren, och jag glömmer aldrig att jag tänkte: ”Vad fan tänker han på?”

Visst, det är historia nu, men jag kan inte sluta undra över vad som hände med Nordegren och barnen. Det finns naturligtvis ett svar på det, men vi tar det från början.

Hur Elin och Tiger träffades

Anledningen till att Tiger Woods började dejta Elin Nordegren är Jesper Parnevik.

Parnevik, en svensk professionell golfspelare som bodde i USA, anställde Nordegren som barnflicka åt sina barn. Det var Parnevik som presenterade Woods och Nordegren för varandra under Open Championship 2001.

Året innan hade Woods insisterat på att få träffa Nordegren, men hon var då tillsammans med en annan man. Så det var långt ifrån självklart att Woods skulle få chansen att ens träffa Nordegren. Enligt Parneviks fru Mia Parnevik var det många golfproffs som var intresserade av deras blonda, vackra barnflicka.

Nordegren, som drömde om att bli barnpsykolog, hade inget intresse av att dejta Tiger Woods.

Tiger tyckte att det var okej”, berättade Mia Parnevik. ”Det var en lång kö av singelgolfare som ville träffa henne. De var helt galna i henne.”

Elin Nordegren
Foto: TT

Bröllopsklockorna ringde

Men på något sätt korsades deras vägar och Woods och Nordegren blev förälskade. De förlovade sig 2003 under en fyra dagar lång semester på ett sydafrikanskt viltreservat.

Paret gifte sig året därpå, vid det 19:e hålet på Sandy Lane resort på Barbados. Bröllopsceremonin beskrevs som ”ultra-privat” och bland gästerna fanns kändisar som Michael Jordan och Charles Barkley.

Paret fick två barn tillsammans. År 2007 föddes dottern Sam Alexis och 2009 födde Nordegren en pojke, Charlie Axel.

Elin Nordegren, Tiger Woods
Elin Nordegren och Tiger Woods. Foto: David J. Phillip/AP

Otrohetsskandalen

Men att äktenskapet var under hård press blev mycket tydligt 2009. I december samma år brakade helvetet loss när Tiger Woods utomäktenskapliga affärer avslöjades i media. Mannen som presenterade Woods för Nordegren, Parnevik, var ångerfull.

Jag är lite fylld av sorg för Elin eftersom jag och min fru är skyldiga till att ha sammanfört henne med honom, och vi trodde nog att han var en bättre kille än vad han är”, sa han.

Woods tog en paus från golfen för att fokusera på familjen och sitt äktenskap, men för mycket var förstört. Paret skilde sig 2010 och Nordegren sägs ha fått 100 miljoner dollar efter förlikningen.

Nordegren köpte ett lyxhus i Florida, där hon och barnen har bott sedan dess, enligt Forbes.

Under de senaste åren har Nordegrens relation till Woods förbättrats och paret är numera vänner, inte minst för barnens skull.

Att ha den relation som jag har med henne nu är fantastiskt. Hon är en av mina bästa vänner. Vi kan lyfta luren och vi pratar med varandra hela tiden. Vi vet båda två att det viktigaste i våra liv är våra barn. Jag önskar att jag hade vetat det då”, har Tiger Woods sagt till Time.

Elin Nordegren och Tiger Woods
Elin Nordegren och Tiger Woods. Foto: Eric Risberg/AP

Min relation med Tiger är centrerad kring våra barn, och vi har det riktigt bra – det har vi verkligen – och jag är så glad att det är så. Han är en fantastisk far”, sa Nordegren till People 2014.

Nordegren gav aldrig upp sin dröm om att bli psykolog – efter nio år på Rollins University tog hon examen i psykologi.

Nordegren var en av huvudtalarna vid universitetets avslutningsceremoni och skämtade om sin resa som student samtidigt som hon fick höra oneliners om sin skilsmässa från Woods.

Jag blev förvånad när de ringde och frågade om jag ville hålla det här talet. I pressen har jag kallats en kvinna av få ord och kritiserats av medierna för att inte prata så mycket. Ett inledningstal är tänkt att inspirera. Och när jag började fundera på vad jag skulle säga till er alla i dag blev jag lite rädd. Vilka ord skulle jag kunna använda för att inspirera oss alla efter en lång resa på college? En vecka efter det där telefonsamtalet klev jag av ett American Airlines-plan och en av flygvärdinnorna gav mig en lapp. Jag tog snabbt lappen och sa ett snabbt ”tack” och fortsatte att hämta mina väskor. Senare hade jag äntligen tid att läsa vad som stod på lappen. På lappen stod det: ”Tack för att du är min inspirationskälla, hälsningar från en annan ensamstående mamma. Jag blev rörd av de vackra orden från en total främling.

Tiden efter skilsmässan

Efter det brutna äktenskapet med Woods var Nordegren tillsammans med den nu avlidne Chris Clin, en amerikansk miljardär, entreprenör och filantrop.

I juni 2019 meddelade Nordegren att hon väntade barn igen – den här gången med den tidigare NFL-spelaren Jordan Cameron.

Hon är superglad och jag är superglad att jag har fått mitt nionde barnbarn, ja det är underbart”, berättade Nordegrens mamma Barbro Holmberg till Svensk Dam.

Deras pojke Arthur föddes i oktober 2019. Tre år senare, i december 2022, välkomnade Elin och Jordan dottern Freya.

Idag har den 44-åriga Elin Nordegren skapat sig ett självständigt och framgångsrikt liv långt från paparazzis. Enligt medier i Sverige har hon fått en officiell licens för att konsultera i frågor som rör mental hälsa och psykologi.

Hon bor tillsammans med sin man Jordan Cameron i en lyxvilla i Florida, värd cirka 12 miljoner dollar när Elin köpte det efter skilsmässan med Tiger. Det 25 000 kvadratmeter stora huset har 11 sovrum, 15 badrum, en vinkällare, två kök, en biograf och ett gym.

Enligt Tiger har han och Elin nu ett hälsosamt förhållande, och de fortsätter att ta hand om och stödja sina barn. Elin har dock valt att leva så privat hon kan bortom medias rampljus.

Elin Nordegren
Elin Nordegren. Foto: Phelan M. Ebenhack/AP

Hoppas att du lever ett lyckligt och härligt liv Elin!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev