Tilde de Paula Ebys besked med maken – stora beslutet efter nästan tio år som gifta: ”Tårarna bara rann”

Tilde de Paula Eby är högaktuell med säsongspremiären av talkshowen ”Tilde” på TV4.

Nu berättar hon om familjelyckan och planerna för kärleken.

– Men jag har tänkt att nästa år, då det är tio år, då ska jag faktiskt fråga om han vill gifta om sig med mig, berättar Tilde de Paula Eby för Expressen.

I början av sommaren kunde Tilde de Paula Eby, 48, äntligen berätta om sitt nya projekt – en egen talkshow på TV4.

– Äntligen får jag prata om programmet vi arbetat så intensivt med ett tag nu! I min nya talkshow ser jag fram emot att mina gäster ska ha gott om tid i samtalet och att man ska hinna prata till punkt. Det är en spännande blandning av personer som kommer gästa mig i sommar vilket såklart känns jättekul, sade Tilde de Paula Eby då i ett pressmeddelande.

Tilde de paula eby
Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Nu är hon redo

Efter en hel del förberedelser står hon nu redo att, under fredagskvällen, leda tittarna genom säsongspremiären av programmet ”Tilde”. Med 48-åringen vid rodret kan tittarna förvänta sig en hel del intressanta intervjuer och musikframträdanden – från en somrig Stockholms-miljö.

Programmet, som har premiär under fredagen, kommer att vara direktsänt. Tanken med live-konceptet är att produktionen ska kunna ta in relevanta gäster med kort varsel utifrån vad som sker i samhället. 

Trots  en lång tid i branschen, som frontfigur i olika TV4-produktioner, blir det kanske ändå aningen pirrigt för Tilde – så som det alltid är när man testar nya saker.

Men som peppande stöd har hon bland andra maken, Thomas de Paula Eby.

Tilde de paula Heby
Foto: TV4

Kärleken Thomas

Thomas är musiker och bland annat en del av gruppen ”Hoffmaestro”. Nu när restriktiornerna lättats upp har även musik- och underhållningsbranschen sakta börjat återgå tilll det normala. Med andra ord kommer även Thomas ha en del att göra i sommar och för Expressen berättar hon om att det kanske inte blir helt lätt att få till det med semestern.

Även om det kanske inte blir som för många andra med en renodlad semester kommer paret så klart se till att hitta stunder tillsammans och med gemensamma sonen Ilyah, 9.

För Tildes kärlekslycka går inte obemärkt förbi.

– Vi har det väldigt bra faktiskt. Jag råkade faktiskt träffa min människa. Rätt människa vid rätt tidpunkt i livet. Det är fortfarande svinhäftigt att kunna vara så nära någon annan, berättar Tilde för Expressen.

Storslagna planer

Nästa år fyller Tilde 50 år men det finns fler anledningar än så till att fira ordentligt. Då har även Tilde och Thomas nämligen varit gifta i tio år och programledaren verkar ha något i kikaren.

– Men jag har tänkt att nästa år, då det är tio år, då ska jag faktiskt fråga om han vill gifta om sig med mig. Jag har redan pratat med barnen om det, och de tycker att det är en toppengrej. Fast de är i och för sig mest intresserade av att få följa med på bröllopsresan i efterhand. Men jag tycker det vore skithäftigt att få välja honom igen! Också för att när man samlas så här för att fira kärleken, som man ju gör på ett bröllop, då är det så fint med alla människor som är så genuint glada för ens skull, berättar Tilde för Expressen och minns tillbaka till hur hon kände för nio år sedan.

– Det kommer jag ihåg från när jag gick upp för altargången, när jag skulle gifta mig med Thomas. När jag tittade mig omkring, och såg vår närmastes uppriktiga glädje för oss, då bröt jag ihop. Jag hade ett leende som värkte från öra till öra. Samtidigt som tårarna bara rann. Det var så jäkla fint.

”Tilde” har premiär fredagen den 9 juli klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play och kommer direktsändas i sex avsnitt från Djurgården i Stockholm.  

Wow! Som man älskar Tilde! Kommer ni att titta på hennes talkshow? Lämna gärna en kommentar på Facebook!