Tilde de Paula Ebys besked om framtiden på TV4 – efter SVT:s fråga: ”Det är förmodligen…”

Tilde de Paula Eby har varit TV4 trogen i 25 år.

Under torsdagen besökte hon SVT:s Morgonstudion.

Då fick hon svara på frågan om hur hon hade ställt sig till att byta till SVT.

Tilde de Paula Eby, 48, är aktuell som programledare i sin nya talkshow ”Tilde” på TV4.

Under sex fredagar kommer hon att gästas av flera välkända namn, bjuda på spännande intervjuer och lyssna till flera härliga framträdanden. Programmet sker i direktsändning och Tilde själv har sett fram emot det här länge.

Men det var först i början av sommaren som hon kunde bekräfta den härliga nyheten.

– Äntligen får jag prata om programmet vi arbetat så intensivt med ett tag nu! I min nya talkshow ser jag fram emot att mina gäster ska ha gott om tid i samtalet och att man ska hinna prata till punkt. Det är en spännande blandning av personer som kommer gästa mig i sommar vilket såklart känns jättekul, sade programledaren då i ett pressmeddelande.

Tilde de paula eby
Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Gästade SVT

Beskedet om Tildes nya program väckte varma reaktioner hos många tittare men under torsdagen var det många som fick en mindre chock – när Tilde dök upp hos konkurrenten.

Den folkkäre programledaren är starkt förknippad med TV4 där hon nu varit verksam i 25 år.

Men under torsdagen satt hon med i SVT:s morgonstudio – för första gången.

Anledningen var däremot inte så dramatisk utan snarare ganska självklar. SVT hade bjudit in henne för att prata om den nya talkshowen.

I sändning berättade hon om hur nervös hon var. Inte inför talkshowen, utan över att vara i SVT-studion.

 Det är så spännande. Det är första gången som jag är i denna studio. Det är så spännande. Jag har varit pirrig hela morgonen. Jag var till och med lite pirrig igår kväll när jag skulle sova och tänkte ”herregud vad ska jag säga, hur ska jag bete mig?”, sa hon i programmet och fortsatte

– Det är inte alls lika nervöst att vara programledare som att vara gäst här oss er.

Tilde de paula Heby
Foto: TV4

Ska träffa Mia Skäringer

I SVT:s Morgonstudion berättade hon om hur mycket hon såg fram emot att träffa alla gäster och kanske är det ett samtal hon ser fram emot lite extra.

–Jag läste Mia Skäringers bok och den gjorde ont att läsa. Så den ska det bli lite extra kul att prata om när hon kommer på besök i sommar, berättar Tilde som har en fullspäckad sommar framför sig.

Efter sex avsnitt av ”Tilde” går hon direkt tillbaka till säsongsstarten av ”Efter fem”. Men för SVT berättar hon att det ändå blir lite mini-semester innan dess eftersom att ”Tilde” bara sänds en gång i veckan.

Tilde de Paula Eby
Foto: TV4

Om framtiden på TV4

I slutet av intervjun får Tilde den stora frågan: Om SVT hade ringt och frågat om du ville komma över hit, hade du gjort det då?

– Så himla rolig fråga att ställa när alla kan se svaret, säger Tilde med ett skratt och fortsätter:

– Det är förmodligen så att mina chefer sitter och tittar nu så jag spänner blicken i kameran och säger ”absolut inte, det skulle aldrig hända”. Men vadå har du hört något?, frågar Tilde lättsamt med glimten i ögat.

Hade ni velat se Tilde i SVT? Lämna gärna en kommentar på Facebook!