Tilde de Paula Ebys nya ord om drömmen som krossades – stoppades från karriären utanför tv-rutan: ”Var för sent”

Tilde de Paula Eby, Tildes, talkshow

Foto: TV4

Tilde de Paula Eby är den rutinerade och folkkära programledaren som just nu är aktuell med sin talkshow som också bär hennes namn Tilde.

Men hon har också haft drömmar om en karriär utanför tv-rutan.

Tilde de Paula Eby, 50, är verkligen en av våra mest älskade programledare. Under många år har hon verkat både framför och bakom kamerorna.

Hon började sin resa mot tv-karriären på Södra Vätterbygdens folkhögskola och direkt efter utbildningen fick hon jobb på Kanal 5 där hon jobbade med underhållningsprogrammet Måndagsklubben.

Efter det så kom hon till TV4 där hon varit verksam sedan 1997. Tilde har jobbat som programledare, manusförfattare, reporter och kamerafotograf – hon har många strängar på sin lyra!

Genom åren har hon synts till i program så som På rymmen, När & fjärran, Saknad och Nyhetsmorgon, för att nämna bara ett fåtal.

Just nu är hon aktuell med sin talkshow Tilde, där hon varje fredag bjuder in spännande gäster till sin soffa på Junibacken.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Foto: TV4

Drömde om något annat

Men Tilde har länge drömt om att göra något annat än att jobba med tv. I en intervju med Expressen berättar hon om en särskild dröm som hon haft.

– Vet inte om det var en kris, men när jag fyllde fyrtio tänkte jag att jag hade en skyldighet att leva så mycket som möjligt. Jag hade en möjlighet att skola om mig, och man kan inte låta bli bara för att man är feg eller trött, säger Tilde de Paula Eby till Expressen och fortsätter:

– Så jag tänkte seriöst: ”Fasen, är det något annat jag drömt om så är det ju att bli läkare”. Det är ett spännande och fascinerande yrke. Så jag ringde och kollade om jag kunde söka till Läkarlinjen, men de sa att det tyvärr var för sent och att det fanns en övre åldersgräns.¨

Bakslaget kom med blandade känslor. En viss sorg över att det var försent, men även en lättnad över att slippa ta sig igenom det krävande läkarprogrammet.

– Det var dubbla känslor. Dels så var det ju en dörr som stängdes. Men det var också en skön ursäkt till att inte behöva kämpa. För det hade krävts enormt mycket. Så å ena sidan: ”Fan!” och å andra sidan: ”Gud vad skönt”.

Vi är ändå glada över att du stannade i tv-rutan Tilde! Du gör ett fantastiskt jobb som programledare!

Exit mobile version