Foto: TV4

Tilde de Paula Ebys smärtsamma hälsobesked utanför rampljuset – TV4-profilens vädjan: ”Så ont”

Smärtorna tilltar – när tempot ökar.
Nu vädjar prisade programledaren Tilde de Paula Eby, 48, om råd efter träningen.
– Det går över snabbt efter jag slutat. Men vad är detta? skriver TV4-profilen på Instagram.

Tilde de Paula Eby, 48, är utan tvekan en av tv-Sveriges största stjärnor. Hon har arbetat på TV4 i över 20 års tid och har där gjort sig ett namn som en av kanalens mest älskade profiler i program som prestigefyllda produktioner ”Nyhetsmorgon” och ”Let’s dance”.

STOCKHOLM 20180601 Jon Henrik Fjällgren och Katja Luján Engelholm bakom programledaren Tilde de Paula Eby under 2018 års final i TV4:s underhållningsprogram ”Let’s Dance”. Foto: Jessica Gow / TT

För några år sedan slutade hon på nämnda morgonshow för att i stället satsa på ett helt nytt program – ”Efter fem”.

Det slutade förstås i succé.

I somras prisades aktualitetsprogrammet som hela tiden haft Tilde som frontkvinna och programledare med tv-priset Kristallen – och glädjen var så klart total!

Tilde de Paula Eby har flera gånger vunnit priset som årets bästa kvinnliga programledare på Kristallengalan, men den här gången var det ”Efter fem”-produktionen som tog hem utmärkelsen. Vilket gjorde programledaren oerhört glad – hon hoppade och sträckte näven i skyn efter att ha omfamnat värden Sissela Kyle i direktsändningen från Cirkus i slutet på augusti. Här får hon ta emot statyetten tillsammans med kollegorna Anna Brolin, Maximilian Artell och programchefen Sebastian von Sivers Haage.

Foto: TV4

I glädjetumultet lyckades till och med Brolin vurpa på vägen mot intervjun med Parisa Amiri, men det hela slutade bra.

”Efter fem”-gängets galna firande på Kristallen

Tilde de Paula Eby förklarade hur mycket priset betyder för produktionen, efter att tidigare varit nominerade fyra gånger. Detta var första priset för ”Efter fem” som direktsänds varje vardag på eftermiddagarna.

– Vi tar nyheter och människor på allvar, och vill förmedla nyheter till alla så gott det går. Det handlar ju om att förstå sin samtid. Jag tror att det är det, sade Tilde i SVT-sändningen när hon fick frågan om hur ”Efter fem” vill särskilja sig i nyhetsflödet.

LÄS MER: Därför har Tilde de Paula Eby försvunnit från ”Efter fem” i TV4 – verkliga orsaken

Hela ”Efter fem”-gänget kunde glädjas åt Kristallen. Foto: SVT

I somras belönades Tilde de Paula Eby dessutom med den helt egna talkshowen som kort och gott gick under programtiteln ”Tilde”. Där intervjuade hon alltifrån statsminister Stefan Löfven till artisten Carola Häggkvist och regissören Lasse Hallström i ett magiskt vackert sommar-Stockholm.

LÄS MER: Tilde de Paula Ebys klockrena kontring – efter tittarens elaka kroppshån: ”Tyckte att jag såg ut som…”

På sistone har Tilde de Paula Eby varit lite ledig från tv-jobbet på ”Efter fem” – och har då bland annat snörat på sig sina löparskor.

Tilde de Paula Ebys smärtor utanför tv-rutan

Men detta har kommit med smärta, berättar hon nu i ett inlägg på Instagram. Det är hälsenorna som spökar för den tv-profilen.

– Alla HÄLSENE-experter – hör upp! Jag är ju inte någon löpare, men springer ändå, för att det är bra och för att jag blir såååå lycklig när jag är klar, skriver Tilde de Paula Eby i sitt inlägg.

Programledaren beskriver smärtan som påtaglig när hon ökar tempot.

– Men sedan i somras får jag, oavsett om jag går raskt, joggar eller springer intervaller, så ont i hälsenorna! Efter typ 5 km kan jag knappt gå längre!!!

Hon vädjar nu till sina vänner och följare som är underrättade i hälsofrågor.

– Det går över snabbt efter jag slutat. Men vad är detta??? Och vad ska jag göra för att det ska bli bättre? Är det åldern kanske? Vad säger ni som håller på med löpning och kropp?!

TV4-kollegans omtänksamma svar till Tilde de Paula Eby

Återstår att se om Tilde får svar från sin vän och kollega doktor Mikael Sandström på Nyhetsmorgon. Hittills har i alla fall TV4-kollegan och före detta elitbasketspelaren Jessica Almenäs försökt ge sig på en gissning om Tildes tillstånd.

– Åh vad jobbigt Tilde.. Jag vet allt om att ha ont (har just nu skador lite här och var från topp till tå). Rekommenderar dig att gå och kolla upp det och sen när det gäller rehab är tåhävningar oslagbart. Gör det varje dag och alltid innan du sticker ut och springer. Krya och puss, skriver Almenäs i en omtänksam kommentar till Tildes inlägg.

Vi hoppas att det löser sig på ett bra sätt för dig, Tilde! Stort lycka till med allt!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar på vår Facebook-sida till denna programledarstjärna som alltid upplyser oss om intressanta nyheter – och bjuder på sig själv!