Tilde de Paula Ebys svindyra bostad – här bor hon flott på en av Sveriges dyraste adresser

Tilde de Paula Eby är en av de främsta och mest populära programledarna på TV4.

Och likt många andra tv-personligheter så bor hon flott i en stor lägenhet i centrala Stockholm – så mycket kan den vara värd.

Tilde de Paula Eby, 51, är verkligen en av våra mest älskade programledare. Under många år har hon verkat både framför och bakom kamerorna.

Hon började sin resa mot tv-karriären på Södra Vätterbygdens folkhögskola och direkt efter utbildningen fick hon jobb på Kanal 5 där hon jobbade med underhållningsprogrammet Måndagsklubben.

Efter det så kom hon till TV4 där hon varit verksam sedan 1997. Tilde har jobbat som programledare, manusförfattare, reporter och kamerafotograf – hon har många strängar på sin lyra!

Genom åren har hon synts till i program så som På rymmen, När & fjärran, SaknadNyhetsmorgon och hennes egen talkshow Tilde, för att nämna bara ett fåtal. I TV4:s Efter fem syns hon ofta till på eftermiddagarna.

Lyxiga lägenheten

Tilde bor sedan 10 år tillbaka i en lägenhet i Vasastan, Stockholm, tillsammans med sambon Thomas, 43, och barnen Naemi, 19, samt Ilyah, 12.

Och det är ingen liten lägenhet de bor i. Enligt uppgifter från MrKoll.se är våningen på 197 kvadratmeter och har fem rum.

Huset är ett vackert sekelskifteshus och ligger i kvarteren där Rörstrands porslinsfabrik låg en gång i tiden.

Huset i Vasastan där Tilde de Paula Eby har sin våning.
Huset i Vasastan där Tilde de Paula Eby har sin våning. Foto: Wikimedia commons

Så mycket är Tildes våning värd

Det är oklart för hur mycket Tilde köpte lägenheten för, eller vad den skulle värderas till i dag. Men om man kollar på grannlägenheter i kvarteret som blivit sålda de senaste åren så kan man konstatera att det inte är några billiga objekt.

Området hör till några utav Sveriges dyraste att bo i. Priset per kvadratmeter i området ligger just nu på strax över 118 000 kronor, enligt Svensk mäklarstatistik.

Exempelvis såldes en nästan lika stor lägenhet tvärs över gatan vid Sankt Eriksplan för 20,2 miljoner för ett par år sedan.

Det är verkligen ett fint område det där!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

 

Läs mer om...