Tilde de Paulas dramatiska kollaps – mitt under sändningen: ”Jag minns ingenting”

Tilde de Paula Eby var nominerad och vann för andra året i rad pris som ”årets kvinnliga programledare” på Kristallengalan tidigare i år.

Men efter prisutdelningen blev det dramatiskt, när hon helt plötsligt drabbades av ett blodtrycksfall och föll ihop.

– Jag bara känner, jag tuppar av, jag svimmar, helvete säger Tilde de Paula Eby i podcasten ”TV-huset”.

Förra året var Tilde de Paula Eby för första gången nominerad till priset som ”årets kvinnliga programledare” på Kristallengalan. Det slutade med att hon vann priset – och i år skulle hon vinna det för andra året i rad.

Men under galan var den folkkära programledaren väldigt spänd och nervös.

– Det blev nästan så att jag kände, tänkt om jag inte tar hem det? Hur besvikna ska inte mina kollegor bli då om jag inte tar hem priset? På galan satt jag bara och var rädd och sen när det väl blev vår kategori så fick jag en blackout och minns ingenting, berättar hon i podcasten ”TV-huset”.

Tilde de Paula Eby. Bildkälla: Youtube/Berg & Meltzer

Kollegorna ryckte in

Tilde de Paula Eby berättar vidare att hon inte minns att hon hörde sitt eget namn när hon fick priset. Efteråt skulle hon ringa sin man för att berätta om den fina utmärkelsen. Men det var då den spända känslan hon haft under kvällen släppte – och blodtrycket sjönk snabbt.

– Jag hade varit så spänd att jag får ett blodtrycksfall av guds nåde. Jag känner att Kristallen håller på att glida ur händerna på mig, att jag tappar telefonen och att jag hinner säga ”jag ringer snart”. Då får jag hjälp av två kollegor, säger Tilde de Paula Eby i ”TV-huset” och fortsätter:

– Jag tänkte bara om jag druckit för mycket men det var ju inte det. När jag fått vila lite fick jag lite chokladdryck av mina kollegor och då kom jag till sans igen. Det var tur.