Foto: TV4/Cmore, Youtube/ITV

”Tom Barnabys” bittra äktenskap med första frun Joyce – stjärnans beteende gick för långt

John Nettles är nog främst känd för oss svenskar som mannen som spelade Tom Barnaby i den kultförklarade serien ”Morden i Midsomer”.

För många år sedan skilde han sig från sin första hustru – men under många år så fortsatte de faktiskt att arbeta tillsammans.

John Nettles, 80, är skådespelaren som främst kommit att bli förknippad med olika roller som kriminalkommisarier.

Med serien Bergerac fick han sitt större genomslag, där han spelade kommisarien Jim Bergerac.

Mest känd för oss svenskar är John Nettles dock för huvudrollen som Tom Barnaby i Morden i Midsomer, vilket var en roll som han spelade från seriens start 1997 fram till och med säsong 13, då han valde att lämna serien.

– Det är slutet på en era för mig. Det är väldigt ledsamt att lämna in Barnabys polisbricka. Men han har löst över 200 mordfall så jag tror att han har uppnått de mål och krav som även dagens moderna polis lever med, sa John Nettles då till Daily Mail.

Det var när en branschkollega valde att sluta som John också bestämde sig för att dra sig ur serien.

– Jag insåg plötsligt att jag kommer vara den äldsta detektiven i branschen nu när David Jason hade kastat in manteln. Men det var ett väldigt svårt beslut att ta. Jag har gjort ”Morden i Midsomer” i 13 år när Barnaby lämnar. Jag har skapat familjeband med de personer jag har jobbat med kring serien och det kommer bli svårt, sa John Nettles då enligt Hello Magazine.

Livet bakom kulisserna

Sedan 1995 är John Nettles gift med Cathryn Sealey, som han träffade på en fest på 80-talet.

Men innan Cathryn så var John gift med Joyce Nettles (född Middleton). Som av en händelse så heter även Tom Barnabys hustru i serien också Joyce. Och inte nog med det – exfrun har även arbetat som casting director för 23 avsnitt av Morden i Midsomer.

John och Joyce gifte sig 1967 och tre år senare välkomnade de deras dotter, Emma, som i dag jobbar med vad hennes pappa gjorde under 70-talet när han spelade i Bergerac, fast på riktigt. Hon jobbar nämligen hos polisen på ön Jersey.

John och Joyce Nettles skilde sig 1979 efter 12 års äktenskap. John har i efterhand erkänt att han inte var helt enkel att leva med vid tidpunkten.

Jag var jävligt arrogant – vad man skulle kunna kalla en tjockskalle. Fram till dess att jag blev ombedd att spela Bergerac hade jag blivit dyster och förtvivlad över mina framtidsutsikter som skådespelare. Jag var frustrerad, full av komplex och neuroser. Jag började förlora mitt självförtroende, och det är ödesdigert för en skådespelare. I slutändan var jag inte alls så uppmärksam mot Joyce som jag borde ha varit. Det är en del av den här branschen”, har John Nettles berättat för The Mirror.

Tom Barnaby och hustrun Joyce Barnaby i Morden i Midsomer.
Tom Barnaby och hustrun Joyce Barnaby i Morden i Midsomer. Foto: Youtube/ITV

Det gör Joyce idag

Det har framkommit att John och Joyce har fortsatt att vara vänner genom alla år. Det finns dock inte så mycket information om henne då hon gärna håller sig undan rampljuset. Joyce har under karriären jobbat som ”casting director” och rollbesatt mängder av tv-serier och pjäser, däribland Morden i Midsomer.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev