Foto: Shutterstock

Tom Cruise dyra skilsmässa från Katie Holmes – tvinades betala fyra miljoner kronor om året

Tom Cruise har haft flera uppmärksammade relationer genom åren, men ingen har skapat fler rubriker än hans äktenskap med skådespelerskan Katie Holmes.

Skilsmässan blev både kostsam och smärtsam för Cruise – inte bara för att den sved i plånboken, utan också för att han förlorade vårdnaden om deras dotter Suri.

Tom Cruise är en av Hollywoods största filmstjärnor, med ikoniska roller i filmer som ’Top Gun’ och ’Mission: Impossible’-serien, vilket har cementerat hans plats i historieböckerna.

Men det är inte bara hans framgångsrika karriär som har gjort honom till en omtalad profil. Utanför filmduken har Toms liv varit kantat av stora kontroverser och ett stormigt kärleksliv, inklusive tre uppmärksammade skilsmässor.

Äktenskapet med hans första fru, Mimi Rogers, varade inte särskilt länge, men hon skulle ha en stor inverkan på Toms liv. Det var nämligen hon som introducerade honom till religionen Scientologerna.

Scientologi är en ny terapeutisk nyreligös rörelse som grundades i slutet på 1950-talet och som lockat till sig flera kända Hollywoodstjärnor genom åren såsom John Travolta och Elisabeth Moss.

Tom Cruises relation med Katie Holmes

Efter skilsmässan från Mimi, blev Tom förälskad i filmstjärnan Nicole Kidman. Men deras äktenskap skulle spricka efter elva år som gifta, och de bestämde sig för att skiljas 2001. Under deras tid som gifta adopterade Tom och Nicole två barn, Bella och Connor.

Men det skulle inte dröja många år innan ”Top Gun”-stjärnan hittade kärleken på nytt. Den här gången i ännu en skådespelerska – Katie Holmes.

De inledde en relation och efter endast ett år tänkte Tom Cruise ”tredje gången gillt” och friade till skådespelerskan Katie Holmes, i juni 2005.

Fyra månader senare avslöjade kärleksparet att de även väntade barn ihop – och i april året därpå föddes Suri Cruise, 18.

Tom Cruise tvingades betala miljoner fram till dotterns 18-årsdag

De var ett av världens hetaste par under det tidiga 2000-talet men 2012 chockade Katie världen när hon ansökte om skilsmässa från filmstjärnan.

Deras skilsmässa blev en av Hollywoods mest uppmärksammade genom tiderna, men trots det har ingen av dem någonsin uttalat var den egentliga anledningen var.

Det har däremot spekulerats i att anledningen kan vara Tom Cruises engagemang i Scientologikyrkan och Katies oro för att deras dotter skulle uppfostras inom religionen, har en nära källa till Katie berättat för The Daily Mail.

Källan förklarade att Tom ”inte har någon del i Suris liv” – efter att det tidigare avslöjats att de inte har träffats på flera år.

Katie fick ensam vårdnad om Suri, och enligt parets skilsmässodokument gick Tom med på att betala Katie 400 000 dollar, alltså omkring 4 miljoner kronor, om året tills Suri fyllde 18 år, rapporterar Daily Mail.

I en intervju med den tyska TV-kanalen ProSieben sa Tom att han ”inte förväntade sig” att Katie skulle avsluta deras äktenskap.

– Livet är en tragikomedi. Man måste ha sinne för humor, sa han då.

Suri Cruise fyllde 18 år i april, vilket betyder att Tom inte längre är skyldig att betala den årliga miljonsumman.

Förutsatt att han genomförde alla betalningar ska skilsmässan ha kostat Tom 48 miljoner kronor.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev