Tomas Ledins makalösa pengaregn – drog in miljoner förra året

Tomas Ledin, Allsång på Skansen

Foto: Newsner/Rasmus Weinemo, SVT

Tomas Ledin är en av Sveriges genom tiderna mest populära artist. Hans låtar har en tendens att gå varma inte minst på somrarna.

Åren av framgångar har även gett ett gott klirr i kassan.

Tomas Ledin, 72, har i över 50 års tid varit verksam som artist. Genom alla dessa år har han gett oss mängder av otaliga verk – allt från ständiga sommarplågor till ljuva kärleksballader.

Några utav de många örhängen i hans musikaliska skatt innefattar låtar så som exempelvis ”Sommaren är kort”, ”En del av mitt hjärta” och ”Just nu”.

Och trots att stjärnan börjar bli åldersrik så är det inget som stoppar honom från att kliva ned från scenen – snarare tvärtom.

I sommar har Tomas varit ute på turné och dessutom så är han från juli aktuell med sitt bygdespel ”Höga Kusten – Sanningar och skrönor på sågverkens tid”, som han satte upp på Höga kustens friluftsteater. Bland annat så medverkade Morgan Alling och Sussie Eriksson i spelet.

Tomas Ledins sanslösa pengaregn

Med tanke på Ledins många framgångar genom åren så är det heller inte så konstigt att det gett resultat i form av pengar.

Tomas Ledin är verksam i sju bolag, av vilket ”Acasso Music Aktiebolag” är det mest framgångsrika. I december 2023 hade bolaget en omsättning på nästan 12,4 miljoner kronor och man gjorde en vinst på 7,2 miljoner.

I bolaget finns även tillgångar på svindlande 121,7 miljoner kronor – inte illa!

Stjärnans månadslön

Tomas Ledin kan även plocka ut en riktigt trevlig lön. Enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit fram så hade Tomas en fastställd förvärvsinkomst på 2 498 000 kronor förra året. Det blir en månadslön på omkring 208 000 kronor i månaden.

Dessutom hade han ett överskott av kapital på drygt en halv miljon kronor.

Du förtjänar varenda krona Tomas!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version