Tommy Körbergs hårda ord om Carola Häggkvist – piken fick stjärnan att ryta ifrån: ”En gammal kärring”

Carola och Tommy Körberg

Foto: SVT/TV4

Tommy Körberg och Carola Häggkvist hör till de absolut kraftfullaste sångrösterna som vi har i Sverige.

Men Tommy har en del kritik att rikta mot Carolas röst. Efter hans syrliga pik till henne fick han igen direkt.

Tommy Körberg har under hela sommaren tampats med sin hälsa. Till följd av svåra ryggbesvär var han tvungen att ställa in flera spelningar i somras.

Men nu har stjärnan meddelat att han är på bättringsvägen! Detta innebär att han snart kliver upp på scenen igen. Den 10 september ställer han sig med ensemblen på Oscarsteatern och framför ”Änglagård” för första gången.

Det vankas nämligen premiär för musikalen som skrivits efter filmsuccén med samma namn.

I Nyhetsmorgon talade Tommy ut om sitt hälsotillstånd.

– Ja, det var en elakartad bakterie som satte sig på ryggen. Det var den som satte sig på hjärtat förut. Den gillar mig på något sätt, bakterien. Men nu går jag på penicillin. Det är på bättringsvägen, tycker jag nog. Jag brukar säga att, ”jag har ju inte fyllt 80 än”, säger Körberg i Nyhetsmorgon.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Foto: TV4

Samtidigt ser han nu fram emot premiären av ”Änglagård”-musikalen. Körberg menar att besvären försvinner så fort han får komma upp på scenen.

– Det blir en blandning av adrenalin och disciplin, tror jag. Och att de har ju betalt en massa pengar för att man ska genomföra grejerna, så det sitter i sedan gammalt, säger Körberg.

Änglagård blir musikal efter 30 år

För över 30 år sedan har Änglagård premiär med Helena Bergström och Rikard Wolff i huvudrollerna.

Nu i september är det i stället Tommy Körberg och Helen Sjöholm som tillsammans med en hel ensemble ställer sig på scenen för att framföra den hyllade filmen i musikalformat. Det ska bli väldigt intressant och kul att se!

Men det är knappast första gången som vi ser Tommy Körberg i musikalsammanhang.

Tommy Körbergs ord om Carola

Många är nog överens om att Tommy sitter på en av Sveriges kraftigaste och bästa sångröster. Skulle man söka efter den kvinnliga motsvarigheten till Tommy Körberg så är det kanske Carola Häggkvist som ligger närmast i tanken.

Och de två har även uppträtt tillsammans. Det spelade nämligen mot varandra i bland annat musikalen Sound of Music, som sattes upp på Göta Lejon under 90-talet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Foto: Anna Littorin/TT

I en intervju med Expressen får Tommy Körberg frågan om hur han och Carolas röster fungerar ihop. Han berättar då om den gången han gav en känga till henne, och fick en känga tillbaka.

– Carola är fantastisk på många sätt. Men hon kan också ha ett underligt vibrato och gör ofta miner när hon sjunger. Jag sa till henne en gång: ”Du ser ut som en gammal kärring när du sjunger”. Då sparkade hon mig på benet. Kanske med all rätt? Hon har alltid haft sina hyss för sig, men har blivit lugnare med åren, säger Tommy Körberg till Expressen.

Tänk vilken grej att få se både Tommy och Carola tillsammans på scenen!

Hur som helst så ser vi mycket fram emot Änglagård Tommy!

Exit mobile version