Tommy Körbergs nya hälsobesked – ärliga orden om förändringen: ”Bryter ner kroppen”

Tommy Körbergs livsförändring.

Nu berättar stjärnan om hur han dragit ner på alkoholen.

– Jag är 70 plus och kan inte hålla på så där, säger artisten till King Magazine.

Tommy Körberg, 73, är en av våra mest älskade artister, med en lång och gedigen karriär. Han har vunnit Melodifestivalen gånger två, briljerat på musikalscenerna och tagit emot flertalet priser.

Samtidigt har Körberg under de senaste åren gått en tuff kamp mot hälsan. Bland annat tvingades den folkkäre artisten häromåret till en hjärtoperation och fick tillbringa flera månader på sjukhus.

– Jag tror till och med att jag skrev ett testamente, sa Tommy Körberg senare i ”Hellenius Hörna”.

tommy körberg
Foto: TV4

Tommy Körberg om alkoholbeslutet

Men det är inte den enda kampen som artisten har gått. I en intervju med King Magazine, som Expressen hänvisar till, berättar Tommy Körberg öppet och ärligt om hur han dragit ner på alkoholen.

En inställning till alkohol som tidigare i livet var generös, men som nu har förändrats för hälsans skull.

– Alkoholen har tagit över mitt bättre vetande många gånger. Alkohol är värre än kokain. Det bryter ner kroppen långsammare och skapar fler problem, allt från familjesplittringar till våld. Det kostar samhället mycket väldigt mycket pengar… och tallrikar, säger Tommy Körberg till King Magazine.

LÄS MER: Tommy Körbergs bekännelse – berättar om de mörka åren: ”Kommer minnesbilder”

Tommy Körberg
Foto: TV4

”Kan inte hålla på så där”

73-åringen berättar att han fortfarande kan unna sig ett glas vin eller en öl när tillfället bjuds. Men själva vanorna är betydligt mer reserverade jämfört med förr i tiden.

 – Det är det där med belöningssystemet. Annars försöker jag låta bli att utsätta mig för frestelser. Förr gick jag hem och drack en flaska vin ensam i köket. En flaska gick blixtsnabbt. Men det undviker jag nu. Jag är 70 plus och kan inte hålla på så där, det gjorde jag när jag var 40, säger Tommy Körberg.

Den senaste tiden har 73-åringen också sett ut att vara tillbaka i gott gammalt slag. För ett par veckor sedan hyllades Tommy Körberg inte minst stort efter en magnifik sånginsats i Let’s Dance – läs mer här.

Dela gärna för att visa ditt stöd till Tommy Körberg!