Tommy Körbergs nya hälsobesked – ärliga orden om tuffa tiden med sjukdomen: ”Hålla mig vid liv”

Tommy Körberg har under en längre tid kämpat med hälsan och förra hösten tvingades han till en hjärtoperation.

Sedan dess har artisten gått en kamp för att komma tillbaka till scenen.

– Jag ger inte upp, jag sjunger tills jag stupar, säger Tommy Körberg till Aftonbladet.

Tommy Körberg, 73, har beskrivit fjolåret som ”ett skitår”. Sångaren drabbades av flera sjukdomsfall, bland annat covid-19, och vägen tillbaka till har inte varit spikrak.

– Benen fungerade inte, så jag var tvungen att lära mig att gå igen. Från början, har Tommy tidigare berättat i en intervju i TV4:s ”Efter fem”.

Tommy Körberg
Foto: TV4

Carolas hyllning

Efter en tids rehabilitering mår nu Tommy bättre och har även lyckats ta sig tillbaka upp på scenen.

Han uppträdde under Stockholm Pride, vilket uppmärksammades av kollegan och vännen, Carola Häggkvist.

”Bästa igår var att se Tommy Körberg så stark igen på Södra Teatern! (Många föreställningar på Sound of music hade vi minsann.)”, skrev Carola Häggkvist på Instagram i samband med uppträdandet.

Gästade Benjamin på Skansen

I veckan gjorde Benjamin Ingrosso ett uppmärksammat framträdande i ”Allsångsscenen är din”. Till konserten hade Benjamin, till publikens jubel, bjudit in Tommy Körberg. De båda artisterna är vänner sedan de medverkade i TV4:s ”Så mycket bättre” och när de under tisdagen stämde upp i en renodlad duett till låten ”Somebody’s Taken Maria Away”, gjorde dem det med bravur.

Tommy är glad över att åter vara tillbaka på scenen.

– Nu får jag börja med att åka ut och sjunga för levande människor. Det är inspirerande. Jag har haft två gig nu, ett i Kalmar och ett i Tylösand och det kändes som att jag var vördnadsfullt välkommen. ”Välkommen tillbaka” sa folk, ”vad kul att se dig på benen”. Ja, vad fan skulle jag annars gå på, sa jag, alla fyra?, säger Tommy Körberg till Aftonbladet.

Tommy Körberg
Foto: SVT

”Sjunger tills jag stupar”

Men trots glädjen över att åter få sjunga inför publik känner Tommy fortfarande av den tuffa tiden.

– Jag har fortfarande men av min hjärtoperation. Mitt flås är inte som det brukar vara, men jag ska sätta i gång med ännu mer träning och rehab nu när hösten kommer. Jag köpte faktiskt en motionscykel men den står så vackert och fint i förrådet, men gräsklipparen står i vägen. Men jag försöker att hålla mig i trim så gott det går. Så länge jag kan sjunga så känner jag att jag är friskare än många, berättar sångaren för Aftonbladet och ger framtidsutsikterna betyget fem av fem möjliga.

– Jag ska ju hålla mig vid liv, så det blir en femma. Jag ger inte upp, jag sjunger tills jag stupar.

Tommy Körberg
Foto: TV4

Du är stark Tommy! Lämna gärna en kommentar på Facebook om ni också önskar Tommy allt det bästa!