Tommy Körbergs stora oro för hälsan – nya beskedet efter svåra sjukdomskampen: ”Försöker sköta mig”

Tommy Körberg, 75, står just nu på Oscarsteatern i Stockholm och framför den nya musikalen Änglagård. Men det var inte självklart att han skulle kunna vara med.

I början av sommaren råkade han ut för en elakartad bakterie som satte sig i hans rygg. Det påverkade hans hälsa så mycket att han tvingades ställa in hela sin turné.

Efter en sommar med återhämtning är den folkkäre artisten nu på benen igen – men han säger sig inte vara helt pigg efter en intensiv premiärvecka.

– Jag försöker att sköta mig, säger han i en intervju med P4 Extra.

2020 var den älskade och populäre Tommy Körberg med om en läskig sak. Han beskriver själv hur en bakterie kastade sig över hans hjärta. Det rörde sig om streptokockbakterier.

Den otäcka sjukdomen gjorde ett återbesök i våras och i somras.

Denna gång satte sig samma bakterie mellan två diskar i hans rygg, vilket gjorde det svårt för läkarna att komma åt.

Läs mer: Tommy Körbergs nya hälsobesked – efter svåra tiden: ”Äter penicillin”

Flögs hem från Gotland

Han kände av det för första gången mitt under en föreställning i Visby. Han fick lov att avsluta showen sittande på en stol. Sedan kom han in på lasarettet i Visby innan han någon dag senare flögs med helikopter från Gotland till Södersjukhuset i Stockholm.

Där fick han ligga på sjukhus i två veckor. Hela hans sommarturné ställdes in – vilket inte hör till vanligheterna.

Tommy Körberg
Foto: TV4

När han gästade Titti Schultz i radioprogrammet P4 Extra i början av veckan meddelade han att han fortfarande går på en penicillinkur.

I studion fanns utöver programledare Schultz och gäst Körberg även hans fru Ann-Charlotte Körberg. Hon pratar om hur det var att se Tommy bli så sjuk ytterligare en gång – på samma sätt som när han hade problem med hjärtat för tre år sedan.

– Jättejobbigt. Vi upplevde ju allting igen. Det kom ju tillbaka, säger hon i radioprogrammet P4 Extra.

Läs mer: Tommy Körbergs bekännelse om Lasse Berghagen – bryter nu tystnaden: ”Tror att jag lurade…”

Körberg: ”Envisheten tog över”

I takt med att han blev friskare och piggare kunde han börja repetera Änglagård-föreställningen hemifrån.

– Jag blev ju lite försenad där i ett par veckor under repetitionsarbetet. Men det gick förvånansvärt bra att ta igen. Jag var lite skakis ett tag att jag inte skulle hinna men det gick bra. Envisheten tog över, säger han.

STOCKHOLM 20220605 Tommy Körberg tar emot 2022 års KaRAMELodiktstipendium vid avtäckningen av 2021 och 2022 års KaRAMELodiktstipendiater hos Lasse i Parken i Stockholm. Foto: Ali Lorestani / TT
STOCKHOLM 20220605 Tommy Körberg tar emot 2022 års KaRAMELodiktstipendium vid avtäckningen av 2021 och 2022 års KaRAMELodiktstipendiater hos Lasse i Parken i Stockholm. Foto: Ali Lorestani / TT

Nu är han alltså tillbaka i någorlunda fin form – dock trött efter den intensiva premiärveckan – och står på scenen ihop med bland andra Helen Sjöholm.

På frågan vad han gör för att fortsätta att hålla sig frisk svarar han:

– Jag är inte uppe så sent på kvällarna. Jag försöker att sköta mig. Vatten är väldigt bra.

Hoppas du får fortsätta att vara frisk och kry nu Tommy! Ta det lugnt och prioritera hälsan.