Foto: TV4, Youtube/Instagram

Tony Irvings avgörande livsbeslut med maken Alexander – efter alla år: ”Måste välja…”

.

Tony Irving och maken Alexander Skiöldsparr har tagit ett nytt och avgörande livsbeslut. 

Nu berättar Let’s dance-profilen om förändringen.

– Vi har gått in i den fasen nu, säger Tony Irving till Nöjeslivet. 

I sommar firar paret fyra år som gifta – och nu berättar Tony att de har tagit ett avgörande beslut tillsammans inför sommaren.

– Sommaren känns fantastisk just nu! utbrister Tony Irving när Nöjeslivet möter honom i Berwaldhallen under en pressdag i juni.

Han är aktuell som en av årets sommarpratare i Sveriges Radio. På fredagen sänds programmet i P1, klockan 13.00 i radio.

Nu avslöjar TV4-profilen att han och maken Alexander har lagt om sin livsstil – och berättar om sina sommarplaner. Efter alla år som gifta och med utlandssemestrar vill de nu stanna på hemmaplan.

– Att vara hemma. Min man och jag har bestämt att i år så tar vi ingen utlandssemester. Vi tar det hemma i Sverige. Vi ska åka ner och besöka lite vänner och sen är vi hemma, för vi bor i Norrtälje. Oavsett var vi har varit så kan vi inte ha det bättre i Roslagen, säger Tony Irving till Nöjeslivet.

Tony Irving: Jag kör elbil nu

Han förklarar att det är klimatet som lett dem fram till beslutet.

– Vi har gått in i den fasen nu. Jag kör en elbil och sen har vi återgått till att använda kommunal trafik så mycket som det går. Att begränsa flygandet… du vet, vi tänkte inte så mycket på det. Det har varit lite grann det här, ”vi delar”, ”vi måste”, ”jag åker i jobbet”. Sedan har jag ett jobb där jag måste resa mycket. Då måste man välja, ska jag begränsa hur jag jobbar eller hur jag gör mitt privatliv.

Att flyga mindre har även sina sociala fördelar, menar Tony. Nu får de mer tid över till att umgås med nära och kära.

– Vi upptäckte att det bästa sättet för oss var att begränsa hur jag gör för i jobbet, men sätta så mycket stopp som möjligt för det privata. Det har ändrat vårt sociala liv och umgänge. Till exempel på sommaren har vi mycket mer tid att vara med våra vänner, min mans familj, för vi är hemma! I stället för att vara utomlands och vara ganska självisk. Det känns väldigt bra.

Irving har rötterna i Storbritannien och där bor också familjen.

– Det enda är att jag har en familj som bor i ett annat land. Förr åkte vi varannan månad, men nu har vi begränsat det. Mina föräldrar kommer hit en gång per år, och så åker vi dit över julen och nyår, jag och Alex, säger Tony Irving.

De har funderat på att ta färjan över till England – men det finns ett problem, säger Tony.

– Färjan går, men kruxet är att förut gick färjan från Sverige. Men de har ställt in den. Så vi kan åka färjan från Kristiansund i Norge, eller från Holland. Och ärligt talat, att ta tåget ner till Holland och färjan över, det är en rolig resa! Så vi får se vad det blir.

Har du någon klimatångest?

– Jag har ingen klimatångest, för jag tror vi kan fixa det. Om vi inte kan fixa det, så är allt vi håller på med inte värt ett skit. Även om Sverige är ett litet land, om vi börjar här så ger det ringar på vattnet. Våra svenska företag kan bestämma vem de förhandlar med utomlands och ställa högre krav. Sverige spenderar mycket pengar utomlands, så om vi bestämmer var vi gör med det kan vi påverka samhället.

Tony Irvings sommarprat i P1 sänds på fredagen klockan 13.

Håller du med Tony? Dela gärna vidare i så fall!

Önskar er en fin sommar tillsammans!