Tony Irvings stora kris – bryter tystnaden om svåra tiden: ”En skam”

Tony Irving har charmat hela svenska folket sedan inträdet i Lets’s dance-juryn 2006.

Men i skuggan av framgångarna gick det mesta åt fel håll för tv-profilen.

– Det blev också min räddning för det tvingade mig att landa på fötterna, berättar Tony i podcasten ”Fundamentalt” enligt Aftonbladet.

Tony Irving, 55, är den professionella dansaren och koreografen som över en natt blev känd bland hela svenska folket för sitt medverkande i TV4:s succéprogram ”Let’s Dance”.

Sedan 2006 har han varit en del av programmets jury och han har blivit mäkta populär hemma i tv-sofforna för kritiken mot deltagarna som han delar ut med sin charmiga, svensk-brittiska, dialekt. 

Men som nästan alltid finns det två sidor av myntet. Likväl som Tony glänste i rutan var det inte alltid samma liv som han kom hem till när kamerorna hade stängts av. 

Lets dance-juryn
Tony i juryn, 2016. Foto: Maja Suslin/TT

Tog sig vatten över huvudet

Hans hastiga framgångar gav honom hybris. Tony öppnade flertalet dansskolor, festade och drog på sig skulder. Vilket även Aftonbladet skrivit om.

– När ”Let’s dance” kom igång så hade jag en dansskola och var precis på väg att öppna min andra, men när jag kom in i rampljuset så spårade jag ur lite grann. Mitt ego blev större än mitt verkliga jag, säger Irving i podcasten ”Fundamentalt”, enligt Aftonbladet.

Medan namnet Tony Irving etsade sig fast på många svenskars läppar planerade han tillsammans med en annan person att bygga upp en franchiseverksamhet med massor av dansskolor runt om i landet. 

Tanken var att hans starka varumärke skulle vara en bidragande faktor till en framtida succé för skolorna. Men när Tony efter några år ville få ut lön från bolaget, uppenbarade sig sanningen.

– Siffrorna stämde inte ett dugg, jag fick ett stort wake up-call. Vi hade nästan 13 miljoner i saknade pengar och skulder, säger han i podcasten enligt tidningen och fortsätter:

– När jag fick veta allting var det en skam.

Tony Irving
Foto: TV4

Tony fick hjälp

Lyckligtvis fick Tony hjälp med att reda ut sitt liv. Den dåvarande ekonomiska experten för programmet ”Lyxfällan”, Mattias Andersson, hjälte Tony att få stopp på skulderna.

I podcasten berättar tv-profilen att han, mitt i den stjärnglans han visade utåt, tvingades flytta in hos en väninna. Där hennes soffa blev hans sovplats i ett drygt halvår.

Han sålde både sin bil och lägenhet för att kunna betala ut löner till anställda och betala av övriga skulder. Det tog nästan tre års slit för Tony att få ordning på allt innan han, 2011, kunde pusta ut igen.

– Det blev också min räddning för det tvingade mig att landa på fötterna. Att ta mitt ansvar, men också se om vem jag vill ha i min omgivning, vad jag vill ha för livsstil, säger Tony Irving i podcasten, ”Fundamentalt”.

Skönt att allting ordnade sig! Vad känner ni när ni hör Tonys berättelse? Lämna gärna en kommentar på Facebook!