TV3-profilen My Martens akut till sjukhus – efter mystiska hjärtproblem

TV3-profilen My Martens kände sig plötsligt yr och fick tryck över bröstet.

My svimmade och fick åka in till sjukhus.

– Det svartnade för ögonen, säger hon.

Det var i söndags som My Martens, 30, råkade ut för den hemska händelsen. Hon hade mått dåligt under dagen, kände sig yt och matt.  My började att känna ett tryck över bröstet och plötsligt föll hon ihop.

My fick åka in till Danderyds sjukhus.

Tryck över bröstet

– Hamnade på sjukhus igår. Kände mig konstig hela dagen igår, matt, yrslig, och illamående. Lite skakis till och från. Ett tryck över bröstet som kom och gick. Inte samma tryck som jag kan känna igen ifrån ångest/panikångest, någonting annat… Någonting jag inte kännt tidigare. Det svartnade för ögonen och jag vet inte varför jag föll ihop. Men det gjorde jag.  Kom in till Danderydssjukhus, och möttes av fantastik personal.”, skriver My i sin blogg.

Undersökte hjärtat

My Martens blev inlagd på hjärtspecialisten. Hon hade väldigt lågt blodtryck, vilket förklarade hennes yrsel. Men My hade även oregelbundna hjärtslag och märklig puls, skriver hon. Efter flera olika prover, såg allt bra ut. Läkarna röntgade även lungor och hjärta, utan att hitta något.

– Men ändå väldigt märkligt att inte veta varför jag blev så dålig som jag blev. Riktigt läskigt, jag blev uppriktigt sagt rädd. Men idag känns det bättre, mycket bättre, Men  jag stannar ändå kvar i sängen och vilar. Kommer bli kallad på återbesök och uppföljning. Men är nog på benen snart igen, skriver My i sin blogg.

Hyllar personalen

My är hemma nu igen och vilar upp sig. Hon passar samtidigt på att hylla personalen på sjukhuset för ett fantastiskt jobb.

– Alltså dom hade så sjukt mycket att göra. Dom berättade att dom hade besöks ”rekord” , att dom aldrig haft så många patienter tidigare. Folk trängdes, fick inte plats. klagade, tjafsade, var oroliga, och vissa till följd Av dom långan köerna och väntetiden blev också väldigt otrevliga, skriver My och fortsätter;

– Det var Uppenbart att dom inte hade resurser nog för att räcka till, för alla patienter. MEN sköterskorna, läkarna och alla som jobbade ansträngde sig enormt. Jag såg hur dom bemötte kritiken med ödmjukhet, välvilja och jag såg hur dom ansträngde sig maximalt för att effektivisera, hålla humöret uppe och föröka hjälpa all på bästa sätt som möjligt. 

Krya på dig My! Och dela gärna vidare för att hylla all vår fantastiska hjältar i sjukvården!