TV4-profilen Anna Lindmarker om oron för kära familjemedlemmen – berättar nu

TV4-profilen Anna Lindmarker om oron för kära familjemedlemmen – berättar nu

Anna Lindmarker, 59, är en av TV4:s mest profilerade nyhetsankare. Ända sedan 1997 har hon med tydlig röst guidat tv-tittarna genom senaste nytt i kanalens ”TV4Nyheterna”. Innan dess tjänstgjorde hon under många år på konkurrentkanalen SVT och ”Aktuellt”.

Uppdraget som programledare i TV4:s nyhetssändningar delar hon bland annat med kollegan Anders Kraft.

Anna Lindmarker tillsammans med kollegan Anders Kraft i TV4Nyheternas studio. Foto: Victor J Fremling/TV4

Lindmarker inledde sin journalistkarriär tidigt, och kanske blev hon tidigt inspirerad av sin far, Ingmar Lindmarker. Han arbetade nämligen som utrikeskorrespondent och tack vare pappas jobb växte Anna upp i både New York, Moskva och Washington DC.

Anna Lindmarker på Kristallen-galan 2013. Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia commons

Uppväxten och flyttarna mellan olika länder satte sina spår hos den unga och blivande journalisten.

– Det var en otrygg tillvaro. Det var inte lätt att som barn tappa kontakten med dem man älskade och kände: vänner, lärare, platser. Det tog mig många år tills jag kunde bli vuxen, känna mig trygg på ett ställe, har Anna berättat i en intervju med TT, uppger Sydsvenskan.

Sedan dess har hon alltså gått i pappas fotspår och blivit en av tv-Sveriges mest kända nyhetsansikten.

Men hon har också gjort sig känd som en stor djurvän. I Nyhetsmorgon har hon flera gånger varit med som gäst tillsammans med vovven Plexus.

Men familjen består även av ytterligare en fyrfota medlem – nämligen Emmylou Harris, namne med den prisbelönta artisten.

I sociala medier berättar Anna Lindmarker att hon varit orolig för Emmylou på sistone. Till en bild på den urgulliga vovven ger hon lugnande besked – efter att hon varit inlagd hos veterinären:

”Det här är Emmylou Harris hos veterinären igår. Titta på de ögonen. Hon har varit inlagd i två dagar utan att kunna behålla någonting men NU äntligen ringde de och sa att hon har kunnat äta utan att kräkas och jag får hämta henne ikväll! Lättnad! Lycka! ❤️❤️”, skriver Anna och förklarar att även Plexus också varit ”lite sjuk”.

Hon passar också på att tacka Djurakuten i Stockholm.

Vi hoppas att Emmylou Harris och Plexus nu kryar på sig!

Det är nog många djurägare därute som känner igen sig i din situation, Anna. Dela gärna inlägget vidare om du också är en sann djurvän ❤️