TV4-profilens gripande ord om sonens hälsokamp – berättar nu om okända diagnosen

I tv-rutan är vi vana vid att se TV4-profilen Fredrik Steen prata om hans stora passion för hundar.

Men nyligen fick han stor uppmärksamhet av en helt annan anledning.

I ett starkt inlägg på sin Instagram, skrev tv-profilen om sonens okända hälsokamp.

”Ända sedan dag 1 i skolan har det varit bråk, möten med rektorer och psykologer, mer bråk…. han blev till slut hemmasittande med ångest”, skriver han i ett inlägg.

Hundcoachen Fredrik Steen har genom åren i rutan blivit en folkkär tv-profil.

Han har släppt flera böcker och gästat ”Nyhetsmorgon” flera gånger under de senaste åren för att ge hundägare bra tips kring allt från uppfostran till att hitta de perfekta prylarna till hunden.

Den stora passionen för djuren har länge varit stor och när ett tragiskt besked kom tidigare i år för tv-profilen vändes världen upp och ner.

En av hans älskade hundar hade somnat in.

”Ännu en sorg….. 11 år gammal, men idag tog det slut.
En av de absolut finaste schäferhundarna jag haft. Skyddsutbildad, tävlad och korad, svensk utställningschampion, svensk vinnare, ssm vinnare”, skrev han och fortsatte:

”Förmodligen fick han en hjärnblödning inatt. Efter besök hos veterinär tog vi det hemska beslutet. Först Amber, nu Ice….. sorgen är tung, men försöker trösta mig med alla fina stunder vi haft tillsammans. Fina fina Ice…. du kommer alltid vara en ”speciell hund” för mig”.

Starka orden om sonens kamp

Men nu är det inte hans hundar som står i fokus.

För en tid sedan delade nämligen TV4-profilen med sig av någonting annat personligt och nära.

På sin Instagram skrev han om hur sonen Alexander kämpat under en längre tid.

”Så stolt, så glad för Alexanders skull. Han är nio, ska gå i årskurs 3. Ända sedan dag 1 i skolan har det varit bråk, möten med rektorer och psykologer, mer bråk…. han blev till slut hemmasittande med ångest”, skriver han.

Vändningen efter svåra tiden

Men till slut kom en vändpunkt, när Alexander fick möta en mer förstående rektor.

”Efter en kamp träffade vi en rektor med hennes personal som förstod hur barn med NPF diagnoser fungerar….. igår och idag gjordes en kartläggning över Alexanders kunskapsläge i svenska och engelska…. han gjorde både kartläggningarna med beröm godkänt för årskurs 9. Och han är nu glad varje morgon för att gå till skolan”, skriver Fredrik och fortsätter:

”Problemhundar och problemungar….. finns många likheter. Motivera, inspirera, ställ rättvisa krav, och framförallt – ha respekt för individen”.

”Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) beror på hur hjärnan arbetar och fungerar. De vanligaste funktionsnedsättningarna är adhd, AST, Tourettes syndrom och språkstörning. De olika diagnoserna är närbesläktade och det är vanligt att samma person har flera diagnoser. NPF har du med dig i livets alla skeden”, skriver Riksförbundet Attention.

Så starkt att berätta om detta. Och du har så rätt Fredrik, vi måste inspirera och motivera fler i liknande situationer att prata.

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.