TV4:s hemliga krav på Tommy Nilsson i ”Så mycket bättre” – som ingen fick veta: ”Fick inte träffa varandra”

Tommy Nilsson gjorde uppmärksam duett med Little Jinder. Foto: Instagram/Youtube/Tv4

Folkkäre artisten Tommy Nilsson medverkade i ”Så mycket bättre” under 2016 tillsammans med Magnus Carlson, Jill Johnson, Little Jinder, Lisa Ekdahl och Danny Saucedo. Även Freddie Wadling skulle ha medverkat men gick tragiskt bort bara en vecka innan inspelningarna skulle sättas igång.

Artisterna hade då sedan länge planerat sina tolkningar av Freddie Wadlings låtar och deras framträdanden fick göras utan artisten själv på plats.

Men nu avslöjar Tommy Nilsson om TV4:s krav som varit okänt – fram tills nu.

Tommy Nilsson som uppträdde med låten ”Det sitter i dig”, förstod snabbt att låten egentligen handlade om en duett mellan två personer, och därför ville bjuda in sin artistkollega Little Jinder.

Men då tog det stopp. När TV4 hörde om kravet svarade de med att artisterna inte fick höra varandras versioner innan inspelningen av programmet.

– Jag kollade med Josefine (Little Jinder) om hon hade lust att göra den här låten med mig, vilket hon hade. Men ”Så mycket bättre”-redaktionen sa att vi inte fick träffa varandra förrän vi kom fram till ön, säger Tommy Nilsson till Aftonbladet.

Vidare beskriver han det som väldigt konstigt, då han aldrig förut hade träffat Little Jinder och att det kändes olustigt att sjunga en duett med en gång.
– Vi hann repetera tillsammans två gånger innan vi framförde låten, säger Tommy Nilsson till tidningen.

Lyft i karriären

Han berättar även för Aftonbladet hur hans medverkan i ”Så mycket bättre” har gett ett lyft i karriären.

– Jag tycker det är skitkul att skriva musik just nu. Jag tror att mitt bästa liv ligger framför mig. Det behöver inte betyda den största kommersiella framgången, utan det kan handla om min bästa låt och mitt bästa gig.

Det hade jag aldrig kunnat ana! Men så fin duetten blev till slut ändå trots tidsbristen! Tryck på gilla-knappen om du också uppskattar Tommy Nilssons fantastiska sånginsats!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/fABLG4LD60O65bXopqZq1S0EkVRkVrODY2FqRjMCbtnKaD3Td86DnkMZUL1Wev91?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Allt du behöver veta om Melodifestivalen

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat

Exit mobile version