Upphovsrätt: Johan Paulin/FLX, TV4

Ulf Brunnberg rasar mot nya Jönssonligan – hårda kängan: ”Blivit för mycket”

Lagom till jul så kommer den nya Jönssonligan-filmen till biograferna runt om i landet.

Men skådespelaren Ulf Brunnberg är skeptisk.

På juldagen så har filmen ”Jönssonligan kommer tillbaka” premiär på biograferna. I rollerna som ”Sickan”, ”Vanheden” och ”Dynamit-Harry” får vi se Robert Gustafsson, Jonas Karlsson, Anders Jansson och Jenny Silfverhjelm tolka de folkkära karaktärerna.

De klassiska filmerna om Jönssonligan blev totalt åtta stycken och har genom åren hyllats och älskats. I dessa filmer utgjordes huvudrollerna av Gösta Ekman, Ulf Brunnberg, Björn Gustafson, Birgitta Andersson och Nils Brandt (som Rocky).

Genom åren efter succéerna med originaluppsättningen så har flera andra försökt att ge sig på att återskapa filmerna. 2015 kom ”Jönssonligan – Den perfekta stöten” ut och 2020 följdes den av ”Se upp för Jönssonligan”. Och nu i jul så har alltså den senaste filmen premiär.

Brunnbergs känga mot nya filmen

Men Ulf Brunnberg, som spelade Ragnar Vanheden i de första filmerna, är minst sagt skeptisk till att man gör ännu en ny film.

– Jag är lite trött på begreppet Jönssonligan, det har blivit för mycket. Det är roligt i och för sig men det kan bli för mycket av det goda, säger han till Hänt.

Han kommer dock eventuellt att gå och se den på bio.

– Det kanske jag kommer att göra, men det är ingenting som jag sitter och planerar nu. Jag är trött på att alla jävla försöker göra det igen. Helan och Halvan har dött, då går det inte och göra Helan och Halvan igen.

Att göra nya filmer om Jönssonligan har visat sig vara svårt. Oftast så tas de emot av tittarna och kritikerna med ett svalt intresse.

– Att försöka göra en ny Jönsson, det är nog svårt. Låt liket vara ifred, säger Ulf till Hänt.

Vad tänker du om det här? Håller du med Ulf Brunnberg? Skriv gärna en kommentar på Facebook!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev