Foto: SVT, Youtube/Fredrik Sandberg, TT

Underbara beskedet om 109-åriga Dagny Carlsson – efter långa tystnaden

Här kommer glädjande uppdateringar om 109-åriga Dagny Carlsson.
Svenska folkets favoritbloggare tycks vara på gott humör.

109-åriga Dagny Carlsson är en inspirationskälla för massor av människor runtom i landet.

”Krutgumman” som slog igenom efter 100-strecket har fångat svenska folkets hjärtan ända sedan hon medverkade i SVT:s dokumentär ”Livet börjar vid hundra” för några år sedan. Där skildrades hennes liv som datorintresserad senior – Dagny startade som bekant sin välbesökta blogg vid det tillfället.

Sedan dess har hon bland annat sommarpratat i radions P1, medverkat i stora tv-program som ”Skavlan” och ”Nyhetsmorgon”, och gett ut egna boken ”Livet enligt Dagny”.

STOCKHOLM 20160816 Dagny Carlsson, 104 år, nominerad i kategorin Årets tv-personlighet i Kristallengalan, som sänds i Kanal 5 den 4 september. Här fotograferad under presentationen av årets nominerade. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Flyttat till boende

Sedan en tid tillbaka bor den levnadsglada 109-åringen nu på ett äldreboende. När Nöjeslivet tidigare i höst talade med SVT-profilen Suzanne Axell, som träffat Dagny för ett nytt tv-reportage i ”Fråga doktorn”, berättade hon om intrycken av 109-åringen.

 Det var en stor glädje att möta Dagny igen. Hon har varit lite krasslig, men är tillbaka helt klart! Klara, rappa kommentarer som vanligt. Hon bor nu på ett äldreboende i Solna, men vill komma ut mer och göra mer utflykter, sade Axell till Nöjeslivet då.

LÄS MER: Efter stora livsförändringen – 109-åriga Dagnys nya framtidsplan för stora jubileet: ”Jag vill…”

Dagny Carlsson fick i slutet på förra året också stora rubriker i pressen då hon gick ut med att hon vill skänka sin lägenhet till förmån för Cancerfonden.

LÄS MER: Varma hyllningarna till 109-åriga Dagny – efter fina gåvan: ”Så rar”

I höstas fick tv-profilen och ”krutgumman” komma till ett boende, där hon tycks trivas alldeles utmärkt.

Även om 109-åringen inte bloggar lika ofta som hon gjorde förr. Men i början av november skrev Dagny ett långt inlägg där hon bland annat tackade för de många hälsningar hon fått ta del av på olika vis. Dagen före julafton skrev hon sitt senaste egna inlägg på bloggen.

Underbara beskedet om Dagny Carlsson

I lördags berättade Dagny Carlssons vän och presstalesperson Elena Ström att 109-åringen fått dra ner på besöken på boendet. Anledningen stavas förstås den pågående coronautvecklingen i samhället. Men i helgen fick hon besök av både Elena och väninnan Kerstin.

”Vi satte oss ner och småpratade en stund. De senaste dagarna hade Dagny haft färre besök än vanligt men hon vet att det beror på de nya restriktionerna och den lavinartade smittspridningen av covid-19”, skriver Elena i ett inlägg på Dagnys blogg.

På bilden kan man se en strålande nöjd 109-åring som ler med hela ansiktet.

”Dagny var på gott humör och skojade friskt med oss”, skriver Elena i Dagnys blogg.

Så trevligt att höra! Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om du också uppskattar denna fantastiska 109-åring.