Vännernas fina stöd till Halvor Bakke – känslosamma orden efter cancerbeskedet: ”Du är en förebild”

Halvor Bakke

Foto: instagram

Nyligen delade den folkkära norska programledaren Halvor Bakke, 53, med sig av det tragiska beskedet att han drabbats av cancer.

I ett inlägg på sin Instagram förklarar Bakke att han i mars fick bekräftat att han lider av prostatacancer.

”Jag har cancer. Overkligt och krävande! Beskedet om prostatacancer kom i mars och jag har haft tid att tillsammans med mina närmaste anhöriga acceptera och försöka hitta en vardag i detta”, skriver han.

Hittade det i tid

Anledningen till att Bakke valt att dela med sig så öppet om detta är då november även brukar benämnas som ”Movember,” för att uppmärksamma mäns hälsa lite extra och påminna om hur viktigt det är att testa sig.

”Vi män är alldeles för dåliga på att testa oss!,” skriver Bakke.

Som tur är har sjukdomen upptäckts i god tid, just på grund av att han gjort det till en rutin att varje år ta blodprover.

”Jag har goda prognoser och blir väl omhändertagen av min fantastiska husläkare och cancerläkare,” menar han.

Foto: TV3 /Viaplay

Kollegans stora stöd

Halvor Bakke har blivit ett välkänt ansikte i och med Viaplay-serien ”Stugfixarna Norge.”

Serien där teamet reser runt till diverse otroliga platser runtom i Norge för att fixa till olika stugor har länge varit en storfavorit bland tittarna.

Både Halvor och resten av gänget har med tiden blivit oerhört uppskattade och folkkära profiler.

Nu delar kollegorna och vännerna med sig av fint stöd till profilen efter sjukdomsbeskedet.

Bland annat Ole Mikal Rosén-Lystrup, som Bakke arbetat med i många år, har delat med sig av en bild på vännen på sin Instagram.

”Det här fixar du,” skriver han.

Vännernas fina ord

I kommentarsfältet under både Halvors och Ole Mikales inlägg på Instagram väller det in varma och stöttande ord till programledaren.

”Halvor. Du är en förebild. Tack för att du delar något så svårt. Skickar all god energi din väg. Detta ska gå bra. Stor kram,” skriver Kim Wigaard i kommentarsfältet.

”Tack för att du delar med dig Halvor, många män behöver påminnas om att man bör testa sig med jämna mellanrum och att det kan göras med ett enkelt blodprov. Krya på dig. Styrkekram från mig,” skriver Marna Haugen och Tonje Garvik kommenterar:

”Stolt över att du delar något som är så personligt, Halvor! Du kommer inspirera många till att gå och undersöka sig! Stor kram.”

Tusen tack för att du delar med dig, Halvor!

Stor styrkekram till dig, vi hoppas verkligen att du mår bättre snart!

Exit mobile version