”Våra bästa år”-stjärnans bortgång krossade familjens hjärtan – tragiska sista tiden

”Våra bästa år”-stjärnan John Callahan avled i mars 2020.
Skådespelaren blev 66 år, och hans tragiska sista tid i livet krossade familjens hjärtan.

Den amerikanske skådespelaren John Callahan föddes 1953. Han skulle komma att få en hyllad karriär inom tv i många år därefter.

Callahan gjorde sig kanske främst känd som ett namn inom så kallade såpoperor som även visades här i Sverige, exempelvis långköraren ”Våra bästa år”. Tv-dramaserien som visats i TV3 och spelats in i USA ända sedan 1965.

Innan skådespelarkarriären tog fart påbörjade Callahan han en utbildning inom juridiken vid University of California i Berkeley. Men han skulle snart inse att det var inom televisionen som hans framtid fanns. Därefter lämnade han också studierna.

På bilden ser vi när John Callahan anländer till firandet av 45-årsjubileumet av ”Våra bästa år” på Academy of Television Arts & Sciences i Hollywood år 2010.

Foto: Shutterstock

Svenska folket fick möta John genom de karaktärer han spelade i 80-talsklassikern ”Falcon Crest” – som visats på både TV1 och Kanal 5. Men kanske mest känd är han så klart för tv-serien ”Våra bästa år” (”Days of our lives” på originalspråket engelska) där han spelade rollen som Richard Baker.

Han porträtterade även rollfiguren Edmund Grey i serien ”All My Children”.

Han har också haft roller i rekordserien ”Sjukhuset” (original: ”General hospital”) som lyfts fram som världens tredje längsta tv-serie med sina 13 000 (!) avsnitt.

John Callahan var gift två gånger. Våren 2020 kom beskedet att han gått ur tiden, 66 år gammal.

Representanter bekräftade våren 2020 för brittiska Mirror att John avlidit efter en plötsligt stroke i hemmet i Kalifornien den 28 mars. Han fördes till Eisenhower Medical Center i Rancho Mirage för livsuppehållande behandling.

– Callahans död är INTE relaterad till covid-19, men på grund av de nuvarande säkerhetsbestämmelserna på sjukhuset kunde Callahan den yngre och LaRue se skådespelaren under en begränsad tid innan de var tvungna att lämna sjukhuset. De underrättades sedan om Callahans bortgång strax efter midnatt per telefon, uppgav skådespelarens representanter i ett pressmeddelande, skriver Yahoo Entertainment.

Johns exfru tillika CSI: Miami-skådespelaren Eva LaRue förklarade att hon och dottern Kaya var förkrossade.

– Vi är oerhört ledsna och förtvivlade över förlusten av John. Han var min stora vän, medförälder och fantastisk pappa till Kaya. Hans närvaro var större än livet, och hans sällskapliga personlighet kommer att lämna ett hål i våra hjärtan för alltid. Ord kan inte uttrycka den chock och förödelse vi känner just nu. Yankees har precis förlorat en av sina största fans.

John och ex-hustrun Eva fotograferade 2017. Foto: Kathy Hutchins/Shutterstock

John blev 66 år.

Tack för allt, vi glömmer dig aldrig.