Vem tror du att du är?: Deltagare, datum, Marianne Mörck, Lars Lerin

“Vem tror du att du är?” är tv-programmet som besvarar just den frågan gällande svenska kändisar. I programmet får folkkära profiler experthjälp för att få reda på allt om sitt ursprung och deras förfäder. Programmet väcker en hel del starka känslor hos de medverkande, och i år får vi följa några av de mest folkkära profilerna vi har. 

Här är alla kändisar i ”Vem tror du att du är?” 2022. 

Kändisar i ”Vem tror du att du är?”

Niklas Ekstedt

Stjärnkrögaren Niklas Ekstedt.
Niklas Ekstedt. Foto: Fredrik Persson/TT

Niklas Ekstedt född 27 november 1978 i Östersund, är en svensk kock, restaurangchef och programledare. Han blev känd genom matlagningsprogrammet Mat (senare kallat Niklas Mat) i Sveriges Television. Niklas Ekstedt driver restaurangen Ekstedt, på Östermalm i Stockholm.

Krister Henriksson

De flesta känner igen skådespelaren Krister Henriksson som kommissarie Kurt Wallander, från tv-serien “Wallander”, som sändes mellan 2005 och 2013. Krister kan även ses i barnfilmerna ”Tsatsiki, morsan och polisen”, samt ”Kalle Blomkvist”. 

Jill Johnsson

Jill Johnson är en svensk country- och popsångerska som bland annat tävlat i Melodifestivalen. Jill gjorde succé med egna programmet “Jills veranda” samt i “Så mycket bättre” där hon tolkade andra artisters låtar. 

Lars Lerin

Lars Lerin är en svensk konstnär och folkkär tv-personlighet från Värmland. Han har varit julvärd för SVT, och gjort succé med egna programmet “Lerins sommarö”. 

Lars Lerin.
STOCKHOLM 20180517 Konstnären Lars Lerin ställer ut på Liljevalchs konsthall i Stockholm. Foto: Jonas Ekströmer / TT

LÄS MER: Lars Lerins nya spännande projekt – klar för tv-succén: ”Mest intressanta jag gjort”

Marianne Mörck

Marianne Mörck är en svensk skådespelerska vars meritlista kan göras lång. Hon har en betydande roll i SVT:s populära tv-serie “Bonusfamiljen” som kommer som långfilm inom kort. 

Marianne Mörck.
Foto: Stefan Jerrevång/TT

LÄS MER: Därför jublar tittarna efter Christer Lindarws besked – bekräftar den stora nyheten med Marianne Mörck

Petter

Petter Alexis är rapparen som bytte förorten till Stockholm till ett liv i Jämtländska fjällen. Petter är känd för bland annat “Det går bra nu”, “Så klart” och “Längesen”. 

Cecilia Frode

Cecilia Frode är en svensk skådespelerska som medverkat i många svenska tv-serier. Talismanen, Morden i Sandhamn och Bert är några av dem.

Foto: Anders Wiklund/TT

Agneta Sjödin

Agneta Sjödin har en lång tv-karriär bakom sig och är mer eller mindre ständigt aktuell. Hennes mest ikoniska programledarroller är “Småstjärnorna” och “Fångarna på fortet”. 

Börje Salming

Börje Salming är den första svensken någonsin som valdes in i Hockey Hall of Fame. Börje beskrivs ofta som en av tidernas största svenska hockeyspelare. 

Premiär på tv

”Vem tror du att du är?” har premiär 14 september på discovery+ och Kanal 5.

LÄS MER: Lars Lerins underbara besked med Marianne Mörck – nyheten får alla att jubla: ”Kan inte bli bättre”