106-åriga Dagnys hyllning till Victoria och Daniel – detta skriver hon

106-åriga bloggaren Dagny Carlsson är verkligen en krutgumma som säger vad hon tycker och tänker!

Detta har gjort att många människor tagit henne till sina hjärtan, och hennes klockrena kommentarer brukar leda till både skratt och glädje. Det har hon visat prov på både i tv-program som när hon gästat Skavlan och kanske framför allt i sin blogg som hon med framgång drivit i många år.

Hon började blogga efter att ha passerat 100-strecket – och charmade sig in i svenska folkets hjärtan i samband med SVT-dokumentären ”Det är inte så dumt att bli gammal”.

Därefter har den numera 106-åriga Dagny Carlsson gjort allt från att släppa böcker till att sommarprata och åka på turnéer runt om i vårt avlånga land.

Men det var bloggen som ledde Dagny rakt in i kungahuset.

STOCKHOLM 20160816 Dagny Carlsson, 104 år, nominerad i kategorin Årets tv-personlighet i Kristallengalan, som sänds i Kanal 5 den 4 september. Här fotograferad under presentationen av årets nominerade. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Förra året fick Dagny träffa kungaparet på slottet. När hon kom dit var det för att möta ”ungdomarna” – kung Carl XVI Gustaf, 33 år yngre än bloggerskan, och drottning Silvia, som är 31 år yngre än Dagny.

Foto: Kungahuset.se

– Kungen och jag pratade om hans förfäder och lite om resor och sånt. Och drottningen och jag pratade om barnbarnen, som jag inte har, men hon har ju, sa Dagny då till Aftonbladet.

Foto: Kungahuset.se

I ett nytt blogginlägg skriver nu Dagny Carlsson, 106 år, en liten hyllning till vårt kronprinsesspar – Victoria och Daniel. Det är under rubriken ”Romantik”. som Dagny förklarar:

– När kronprinsessan Victoria blev kär i sin personlige tränare Daniel blev det ett ”ramaskri” i kungahuset. Pappa kungen fick ge med sig och upphöjde sin måg till prins, skriver Dagny Carlsson, 106 i sin blogg.

STOCKHOLM 2018-12-20 Kronprinsessan Victoria och prins Daniel vid Svenska Akademiens årliga högtidssammankomst i Stora börssalen i Börshuset i Stockholm på torsdagen. Foto: Henrik Montgomery / TT

Det var sommaren 2010 som svenska folket fick se kronprinsessan säga ja till sin prins! Under mottagningen vände sig prins Daniel till sin fru och sade de väl valda orden som fick många att gråta:

– Victoria, störst av allt är kärleken!

Även på Dagny Carlsson verkar detta ha gjort stort intryck, då hon skriver i bloggen:

– Det är ju nästan som i sagorna där det ofta hände att en modig och ädel ung man kämpade med svärd mot eldsprutande drakar och sedan fick prinsessan och halva kungariket som belöning, skriver Dagny.

Victoria och Daniel vid bröllopet. Foto: Holger Motzkau/Wikimedia commons

Dagny avslutar resonemanget med att fortsätta ösa beröm över prins Daniel.

– Jag tror inte att Daniel valde sin brud för att få ett kungarike utan det var nog för kärlekens skull, skriver Dagny Carlsson på sin blogg där man kan läsa hela inlägget.

DELA vidare om du håller med krutgumman Dagny!

Exit mobile version