4-årige prins Louis hjärtskärande fråga om gammelfarmor Elizabeth – efter hennes död

4-årige prins Louis hjärtskärande fråga om gammelfarmor Elizabeth – efter hennes död

4-årige prins Louis har förlorat sin gammelfarmor drottning Elizabeth.
Nu avslöjas hans hjärtskärande fråga till mamma Kate.

På måndagen sörjer Storbritannien.

Vid lunchtid svensk tid begravs rekordmonarken drottning Elizabeth II, som satt hela 70 år på tronen.

Artikeln fortsätter under bilden.

En epok går i graven när drottning Elizabeth II på måndagen begravs i London. Hennes tid som monark sträckte sig mellan…

Posted by Newsner on Monday, September 19, 2022

Hennes minne hedras under begravningsgudstjänsten av ett helt land och specialinbjudna gäster från hela världen. Från USA har presidentparet Biden landat i London, och Sverige representeras av kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia.

Artikeln fortsätter under bilden.

Drottning Elizabeth i London 2008. Foto: Alessia Pierdomenico / Shutterstock.com
Drottning Elizabeth i London 2008. Foto: Alessia Pierdomenico / Shutterstock.com

En viktig person som dock inte kommer att finnas med på begravningen är prins Louis, som är fyra år.

Han är yngste son till tronarvingen prins William och prinsessan Kate.

– Prins Louis är inte med, han är för liten. Det har föräldrarna bestämt, säger SVT:s expertkommentator, hovexperten Roger Lundgren i sändningen från begravningsceremonin i Westminster Abbey.

Artikeln fortsätter under bilden.

Drottning Elizabeth och prins Louis under hennes 70-årsjubileum på tronen tidigare i år. Intill syns nye kungen, Louis farfar Charles III, och mamma Kate. Foto: Chris Jackson/AP/TT

Louis är yngst i syskonskaran om tre, där även storebror tillika tronarvingen prins George, 9, och prinsessan Charlotte, 7, ingår.

I dagarna hölls en tillställning för Samväldets nationer på Buckingham Palace. Där ska prinsessan Kate ha uttryckt hur yngste sonen reagerat efter sin gammelfarmors bortgång.

Fyraårige prinsens hjärtskärande fråga efter Elizabeths död

Det är Australiens generalguvernör David Hurley som återger sitt samtal med Kate, skriver Daily mail. Enligt Hurley kämpar den fyraårige prinsen med att förstå att den 96-åriga drottningen tillika gammelfarmorn nu har gått ur tiden.

Kate ska ha förklarat för Hurley hur prins Louis nu ställer frågor om hur familjens somrar vid slottet Balmoral i Skottland kommer att påverkas framöver. Det var där som drottningen somnade in den 8 september.

Prinsen frågar nu om somrarna kommer att vara som han minns dem.

– Den yngste ställer nu frågor som, ”tror ni att vi fortfarande kan leka de här lekarna när vi åker till Balmoral” och liknande, eftersom hon inte kommer vara där mer? sade Hurley, enligt Daily mail.

När Kate i förra veckan mötte folk som ville visa sin sympati för familjen, ska hon ha berättat hur alla tre syskonen reagerat på dödsbeskedet. En person som säger sig ha talat med Kate berättar för Daily mail att prinsessan ska ha sagt att äldste sonen George ”inser förlusten” samtidigt som de två yngsta har svårare att förstå vidden av det hela.

– Min dotter frågade henne hur det gick för barnen, och Kate tackade henne och sa ja, de mådde bra och de togs om hand i skolan, så det var ett trevligt utbyte, sade personen enligt Daily mail.

Prins Louis och mamma Kate. Foto: Chris Jackson/AP/TT

Vi tänker på hela Storbritannien en dag som denna.

Vila i frid, drottning Elizabeth II.