Foto: Instagram @nyhetsmorgon/TV4

Anders Pihlblads möte med kungen

Här möts kungen och Nyhetsmorgons Anders Pihlblad.
Det exklusiva mötet filmades.

Anders Pihlblad profilerade sig tidigt som politisk expertkommentator och reporter i TV4:s nyhets- och morgonsändningar. Han är numer också profilerad programledare i kanalen, och dyker med jämna mellanrum som värd för Nyhetsmorgon. Där leder Pihlblad sändningarna med trygg hand.

Journalisten, som är uppväxt i Visby och Norrköping, har dessutom gett ut två böcker, och programlett partiledardebatter.

Häromdagen träffade Pihlblad kung Carl XVI Gustaf för en exklusiv intervju om säkerhetsläget och Sveriges försvarssatsningar. Mötet visades i Nyhetsmorgon.

– Kung Carl Gustaf besökte nyligen Fortifikationsverket i Eskilstuna för att se på några av de nya satsningarna. Myndigheten äger och förvaltar försvarets fastigheter, säger Pihlblad i sändningen.

På myndigheten fick TV4-profilen en pratstund med kungen. De talade om Sveriges nya, rekordstora investeringar inom försvaret.

– Jag ser det som att det är en väldigt positiv utveckling inom försvaret. Det har ju tyvärr att göra med vår omvärldssituation förstås. Som vi alla är väl förtrogna med vad som hänt i världen. Men också att det måste kunna harmonisera med Natos olika krav på vad de behöver och så vidare, i händelse av en situation, säger kungen i TV4.

Pihlblad frågade också hur kungen ser på den förändrade omvärlden.

– Det gäller att följa med kunna vara så pass informerad och läsa av omvärldsbilden vad som händer och kan hända och hoppas att det som inte händer, det som man är rädd för. Men att kunna anpassa sig måste man alltid, för det kan hända någonting, säger han.

LÄS MER: