Bara timmar innan – Därför vägrar Drottning Elizabeth komma på Archies kungliga dop

Under lördagen kommer Prins Harry och hans älskade Meghans son, Archie att döpas i London.

Men den lilla kungliga bebisens gammelfarmor Elizabeth kommer inte att medverka.

Enligt nya uppgifter finns det flera anledningar bakom drottningens avstånd från dopet.

Under lördagen kommer det bli pompa och ståt i London när det är dags för lilla Archie att döpas i Windsor Castle.

Men det kommer inte bli en ceremoni likt någon annan.

Prins Harry och Meghan har nämligen valt att hålla ceremonin i drottning Elizabeths privata kapell av Ärkebiskopen av Canterbury, skriver Buckingham Palace i ett uttalande.

Den brittiska pressen har inte blivit inbjuden enligt brittisk press, utan ceremonin kommer bara hållas bland nära och kära.

Men trots att det också är en nära familjär händelse är det en person som inte kommer närvara.

Drottning Elizabeth kommer inte närvara vid ceremonin och enligt källor är det på grund av att Meghan och Harry inte varit tillmötesgående.

Istället kommer drottningen att spendera den stora dagen på en weekend i Sandringham tillsammans med maken, prins Philip då de redan spenderat de senaste dagarna ihop i Skottland.

Brittiska källor: ”Ville inte kompromissa”

Enligt The Mirror försökte drottningen få till ett annat datum för dopet så att hon kunde närvara men Harry och Meghan ville inte kompromissa.

– Det är en känsla mellan oss att de borde ha varit mer tillmötesgående kring datumen, säger en källa nära kungafamiljen till sajten.

Drottning Elizabeth kommer inte på lilla Archies dop. Foto: Shutterstock

Beslutet togs på grund av att familj och vänner till Meghan som flyger in från USA kunde närvara under just detta datum.

– Det var den bästa helgen för vänner och familj att flyga hit från USA. De ville verkligen hålla dopet så snart som möjligt, innan alla försvinner över sommaren, säger källan.

Kate och prins William kommer också att närvara vid ceremonin med deras tre barn.

Härligt för familjen att Archie äntligen får döpas! Men som familjemedlem måste det vara tråkigt att missa ett så viktigt tillfälle! Vad tycker du om Elizabeths beslut? Lämna en kommentar på vår Facebooksida.