Beskedet: Därför kommer prinsessan Madeleine hem till Sverige

I måndags var det en av kungligheternas största högtider på hela året – den årliga nobelfesten. Förutom nobelpristagare, professorer och ministrar, så var hela kungafamiljen där, alla utom prinsessan Madeleine.

Anledningen var de åtaganden prinsessan har i Florida, USA, där hon bor numera.

Men kungafamiljen behöver inte sakna Madeleine länge till. Nu står det klart att hon kommer hem till Sverige nästa vecka.

– Hon ser mycket fram emot detta, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Sedan prinsessan Madeleine flyttade till USA med maken Chris O´Neill och barnen har hon inte varit i Sverige. Men vankas det något extra viktigt så kommer hon hem, till exempel nästa vecka.

Prinsessan Madeleine
Foto: Pontus Höök

Ser fram emot att komma hem

Nästa söndag, dagen innan julafton, fyller drottning Silvia 75 år, och givetvis kommer prinsessan Madeleine hem för att fira sin mamma, redan på tisdag. Hon stannar sedan över jul, för att fira med sina syskon och alla barnen, och givetvis kungen och drottningen.

– Prinsessan har inte varit tillbaka sedan augusti och att fira jul tillsammans med övriga familjen är en tradition. Särskilt nu när hon inte bor i Sverige ser hon mycket fram emot att komma hem till jul, säger Margareta Thorgren till Expressen.

Nu önskar vi hela kungafamiljen en god jul, genom att trycka på Gilla-knappen på Facebook.