Beskedet inför Carl Philips 40-årsdag – stora skillnaden mot Victoria

Carl Philip firar 40 år i maj.

Men till skillnad från sin syster, kronprinsessan Victoria blir det inget stort firande, rapporterar Expressen.

Nu berättar hovet anledningen bakom beslutet.

De kungliga födelsedagarna har duggat tätt den senaste tiden. Och i maj är det dags för Carl Philip. Prinsen fyller nämligen 40 år den 13 maj.

Men nu avslöjar hovet att det till skillnad från när kronprinsessan Victoria fyllde 40 inte blir något större firande. Då, för två år sen, firades Victoria bland annat med kortege genom hela Stockholm, salut och öppen mottagning på Slottet, skriver Expressen.

View this post on Instagram

??? I dag uppvaktades Kronprinsessan av Försvarsmakten på namnsdagen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Sedan tidigt 90-tal har @forsvarsmakten firat Kronprinsessans namnsdag med en uppvaktning på Kungliga slottets inre borggård. Då Kronprinsessans födelsedag normalt firas på Öland är namnsdagen det årliga firandet av Kronprinsessan i huvudstaden. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Vid dagens ceremoni deltog honnörsstyrka ur @livgardet/@livbataljonen, högvakt ur @p7revingehed samt @armens_musikkar. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Under ceremonin konserterade Armens musikkår och framförde bland annat ”Med en enkel tulipan” då personal ur Försvarsmakten överlämnade blommor till Kronprinsessan. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ?: Henrik Garlöv/Kungl. Hovstaterna (2–4) och Pelle T. Nilsson/SPA (1)

A post shared by Kungahuset (@kungahuset) on

– Det blir inget officiellt firande av prins Carl Philips 40-årsdag, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef, till tidningen.

I stället kommer prinsen att fira sin födelsedag privat.

Anledningen till att man inte slår på stora trumman i samband med prinsens födelsedag, är att kronprinsessan är tronarvinge och blivande statschef. Därför uppmärksammas också hennes födelsedag mer.

Carl Philip tar sabbatsår

Carl Phil, som på senare år gjort sig en karriär inom racing, meddelade i slutet av februari att han tar ett sabbatsår från racingen. Prinsen och prinsessan Sofia har sedan tidigare sönerna Alexander, 3, och Gabriel, 2, och i år vill han satsa på familjen.

”Jag kommer fokusera på familjen 2019 och när det kommer till racing blickar jag framåt mot säsongen 2020”, skrev prinsen då på Instagram.

Det innebär dock inte att han varvar ner när det gäller de kungliga uppdragen.

Bara månaden innan sin födelsedag reser han ner till Hannover i Tyskland den 1 april för att delta i den stora industrimässan Hannovermässan, skriver Expressen.

Och apropå födelsedagar. Bara veckorna senare är det en ny födelsedag som ska firas. Då fyller nämligen Carl Philips äldsta son, Alexander 3 år.

 

Dela gärna artikeln om du hoppas att prins Carl Philip får en härlig 40-årsdag!