Camilla bryter tystnaden om äktenskapet med prins Charles – bekräftar det många anat

Kärlekshistorien mellan prins Charles, 73 och Camilla, 74, hertiginna av Cornwall, har verkligen haft sina upp- och nedgångar genom åren.

Hertiginna Camilla och prins Charles fångades på bild tillsammans först 1999, trots att brittiska folket länge vetat om förhållandet.

Rykten hade länge florerat runt, bland annat om paret hade inett ett förhållande medan Charles ännu var gift med prinsessan Diana.

Mediauppmärksamheten var enorm runt dem på 90-talet. Först 2017 öppnade Camilla upp sig om tiden då hennes och Charles affär blev känd.

”Jag kunde inte gå någonstans. Det var förfärligt. Det var en djupt obehaglig tid och jag skulle inte utsätta min värsta fiende för det. Jag hade inte kunnat överleva utan min familj,” berättade Camilla för The Mail on Sunday.

Hertiginna Camilla, Prins Charles
Foto: Shutterstock

Den framtida engelska drottningen, hertiginna Camilla, fyller 75 år den 17 juli.

Av den anledningen har brittiska Vouge genomfört en ny intervju med hertiginnan.

Där kommer det bland annat fram att det inte har varit en enkel väg för Camilla att komma dit hon är idag.

– Det är inte lätt. Jag blev granskad under så lång tid att du nästan bara måste hitta ett sätt att leva med det på. Ingen gillar att bli sedd på hela tiden, och bli kritiserad. Men jag tror att i slutändan, så reste jag mig över det och gick vidare. Man måste gå vidare i livet, säger hertiginnan till tidningen.

Camillas ord om förhållandet med Charles

Som de flesta i den brittiska kungafamiljen har även hertiginnan kungliga plikter. I övrigt sysslar även Camilla med välgörenhetsarbete.

74-åringen får frågan om det finns någon tid att spendera på tumanhand med sin man.

Hertiginnan svarar att det inte alltid är lätt, men att de försöker ha en stund på dagen då de träffas ensamma.

Prins Carles, Camilla
Foto: Shutterstock

– Ibland är vi som skepp som passerar varandra på nattetid, men vi försöker alltid sätta oss ner tillsammans, ta en kopp te och diskutera dagen. Det är härligt och uppdatera varandra när vi har lite tid.

– När vi reser bort, är faktiskt det bästa att sitta i stillhet och läsa bok i varsitt hörn. Du bara sitter och är tillsammans.

Till magasinet berättar Camilla att när hon är helt ensam föredrar hon att syssla med trädgårdsarbete, ta en promenad eller läsa en bok.

– Det är min dröm, på den lugna landsbygden, där du kan slappna av och tänka ordentlig, säger hon och lägger till:

– Jag är ganska lyckligt lottad som fortfarande är här.

Hertiginnan av Cornwall berättar också att hon inte har några planer på att ha ett storslaget födelsedagsfirande när hon fyller år i juli.

– Jag vill tillägna den med familj och vänner, säger hon.

Hon berättar att födelsedagar inte är något hon längre reflekterar speciellt mycket över, men att hon gärna skulle haft ”möjligheten att skruva tillbaka tiden”.

Vi önskar hertiginnan stort grattis på sin kommande 75-årsdag!