FOTO: TT Nyhetsbyrån

Carl Philips galna 40-årsfest på slottet – så firades prinsen i hemlighet!

Prins Carl Philip fyllde 40 år den 13 maj och firades då på en privat tillställning med nära och kära. 

Men det riktigt stora kalaset ägde rum i onsdags, den 29 maj. Prinsen bjöd in till en stor 40-årsfest med en hemlig maskerad på slottet. 

 

STOCKHOLM 20190529
Färgat ljus i fönstren på Stockholms slott då prins Carl Philip har 40-årsfest för familj och vänner.
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Det bjöds på stor fest när prinsen firade 40 år. I onsdags var det äntligen dags för det stora kalaset – en hemlig maskerad på slottet!

Prinsen hade bjudit in en rad kända gäster, bland andra Danny Saucedo, Cecilia Forss, Rafael Edholm samt kungligheter i form av pappa kung Carl Gustaf, mamma Silvia, kronprinsessan Victoria och många fler.

STOCKHOLM 20151116. Artisten Danny Saucedo. Foto: Maja Suslin / TT

Prinsessan Madeleine och maken Chris O’Neill, som bor i USA, var dock inte närvarande.
– Det är självklart tråkigt att de inte kunde vara med. Men man får inte alltid ihop tider och logistik så det passar. De hade inte möjlighet att närvara. Därför kändes det viktigt för Carl Philip att kungen och drottningen samt storasyster kunde närvara. Men prinsessan Madeleine väntas hem nästa vecka, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Aftonbladet.

Prinsparet fotograferade i samband med sin förlovning 27 juni 2014. Foto: Kungahuset.se

Hemlig maskerad

Temat för festen var maskerad och gästerna fick en lite speciell uppgift. De skulle nämligen klä ut sig till vad de drömde om att bli som barn.

Hovets informationschef Margareta Thorgren bekräftar uppgifterna för Aftonbladet.
– Jag kan bekräfta att det var temat. Prins Carl Philip firar sin 40-årsdag ikväll på slottet. Hovet kommenterar ingenting eftersom det är en privat fest, säger hon till tidningen.

STOCKHOLM 20180222
Prins Carl Philip delar ut stipendier i prins Bertils och prinsessan Lilians idrottsstiftelse vid en ceremoni p Stockholms slott.
Foto: Christine Olsson / TT

Vilken härlig fest! Det låter onekligen som att det blev ett lyckat kalas! Dela artikeln för att skicka ett grattis i efterskott till vår underbara prins Carl Philip!