Carolas möte med prins Daniel bakom kulisserna – draget framför Victoria: ”Oj oj så nervös han var”

Kronprinsessan Victoria firades stort i anslutning till sin födelsedag.

Artisten Carola Häggkvist var en av de som uppvaktade kronprinsessan – nu berättar hon om mötet med kungafamiljen bakom kulisserna.

– Kungen och drottningen lyssnade ivrigt och log ikapp, skriver sångerskan på Instagram.

Det har varit ett hejdundrande firande på Öland när svenska folket uppvaktat kronprinsessan Victoria på hennes födelsedag. 

Under onsdagen fyllde kronprinsessan 44 år, vilket uppmärksammades med Victoriakonserten som sändes på SVT1.

Men redan under tisdagskvällen smygstartade firandet när Carola Häggkvist, 54, besökte kungafamiljens sommarresidens Solliden, på Öland.

Som en del av SollidenSessions bjöd sångerskan sedan kungafamiljen på en fantastisk konsert och passade även på att få en pratstund med kungligheterna.

”Väldigt avslappnat och trevligt möte igår efter konserten med Kungen & Drottningen och Ers Kungliga Majestäter då prinsessan Estelle höll i ballongerna som jag knöt upp från scenen och gav till Kronprinsessan som en symbolisk liten handling dagen före födelsedagen under konserten”, skriver Carola på Instagram.

kungen, Carola, sollidensessions
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Kungafamiljen på plats

Eftersom Carolas konsert ägde rum kvällen innan det stora födelsedagsfirandet, var det lite tveksamt kring vilka från kungafamiljen som skulle dyka upp. 

Men det blev ett riktigt familjekalas. För när konserten drog igång fans både kungaparet, kronprinsessan och prins Daniel på plats. Likaså prins Carl Philip med prinsessan Sofia och, sist men inte längre minst, den glänsande prinsessan Estelle.

kungen, drottning silvia, prinsessan Estelle, kronprinsessan
Foto: Jonas Ekströmer/TT

”Väldigt hedrad”

Carola skriver att hon är väldigt hedrad över att kungafamiljen ville vara på plats.

”Kronprinsessan förberedde sig mentalt inför sin stora dag idag. Och jag kände mig väldigt hedrad av att Kronprinsessan ens tog sig tid att komma på konserten med familjen. Tack igen, för alla fina samtal och möten upp genom åren”, skriver Carola och passade även på att hylla kronprinsessan under födelsedagen.

”Idag fyller hon 44 år – världens bästa Kronprinsessa! Helt fantastisk och så genom-äkta är hon varje gång vi möts. Och även det hon utstrålar genom tv-rutan och i sitt ämbete. Heja Kronprinsessan Victoria, hon leve hurra hurra hurra hurra!”

prins Daniel
Foto: Pontus Lundahl / TT

Prins Daniel sjöng duett

Sångerskan är en av Sveriges absolut främsta och har genom karriären kommit i kontakt med kungafamiljen vid flera tillfällen. När de alla nu sågs igen passade hon och prins Daniel på att vädra ett gammalt minne.

”Visst kan man knappt tro att Kronprinsessan redan är 44 år! Time flies. Och det gjorde även mina skor och skrattsalvorna när Prinsen berättade om sina upplevelser med mig då vi var i studion tillsammans på hans svensexa då vi sjöng duett tillsammans.. ha ha Oj oj, så nervös han var då, berättade han igen. Kungen & Drottningen lyssnade ivrigt och log ikapp!”

Lämna gärna en kommentar på Facebook om ni också älskar kungafamiljen!