Charles ord till Camilla på balkongen – när han tror ingen hör: ”…rädda mig”

Kung Charles III och drottning Camilla.

Foto: Andrew Milligan/Pool via AP/TT / Wikimedia Commons

Det var i lördags som England fick sig en kung under en mycket ståtlig och högtidlig ceremoni. Prins Charles blev då Kung Charles III och kröningen sågs av miljontals.

Efter kröningen har experter på läppläsning trätt fram och berättat vad kungligheterna sa, långt bort från mikrofonerna…

Lill-Babs: En urkraft utan dess like. Men tidigt i livet kantades tillvaron av tuffa beslut, självmordstankar och svåra motgångar. Vem var Barbro som person, vad hände när hon som 16-åring blev gravid, och hur såg livet ut för stjärnan sista tiden i livet?  Det tar vi reda på i senaste avsnittet av Nöjesbubblan:

Under förmiddagen i lördags hölls en kunglig ceremoni som skrivits in i historieböckerna för all framtid.

Prins Charles tog över tronen efter sin kära mor, drottning Elizabeth, och blev därmed kung Charles III av England med sin drottning Camilla vid sin sida.

Kröningen var en av de mest högtidliga kungliga ceremonier i modern tid. Tusentals besökare från allmänheten var på plats för att lyckas få en glimt av det nya kungaparet och de andra kungligheterna.

Sågs av miljonpublik

Kröningen sågs på tv av inte mindre än omkring 20 miljoner britter. Vilket är en imponerande tittarsiffra, även om drottning Elizabeths begravning sågs av fler. Hennes begravning sågs nämligen av cirka 29 miljoner britter.

På plats för att delta i kröningen var kungligheter från alla håll och kanter. Bland annat var vår kung Carl XVI Gustaf och kronprinsessan Victoria där och satt på hedersplats längst fram i Westminster Abbey.

LÄS MER: Brittiska kungahusets tydliga markering mot kungen och Victoria – mitt under Charles kröning

Artikeln fortsätter efter bilden.

Kung Charles kröns. Foto: Richard Pohle/Pool via AP/TT

Kungahusets ”svarta får”

Även prins Harry var på plats för sin fars stora dag. Detta trots att han tydligt tagit avstånd från monarkin och även kritiserat det engelska kungahuset i sin explosiva biografi ”Den andre”.

En expert på läppläsning som heter Jerey Freeman analyserade kungligheterna under ceremonin och berättade då vad prins Harry sa när han trodde att ingen hörde, eller såg…

Harry satt under kröningen två rader bakom sin bror prins William, bredvid sin kusin prinsessan Eugenie och hennes man – Jack Brooksbank.

Till Brooksbank ska Harry ha mumlat: ”Jag är trött på hur de behandlar mig”, enligt Freeman.

Jack Brooksbank ska då ha svarat: ”Om jag kan få dig att må bättre, och till och med jag kan göra det. Det är inte det lugna livet, eller hur?”, uppger Freeman.

”De bryr sig inte,” svarade Harry, enligt läppläsaren.

LÄS MER: Prins Harry trodde ingen såg honom under Charles kröning – då sa han 4 skakande ord, enligt läppläsare

Artikeln fortsätter efter bilden.

Kung Charles. Foto: Salma Bashir Motiwala / Shutterstock.com

Läppläsare tolkade även kung Charles III

Elisabeth Taunton, en annan expert på läppläsning, har nu tolkat vad kungen ska ha sagt när han, drottningen och de andra kungligheterna stod uppe på balkongen i Buckingham Palace och vinkade till folket.

Dagen var mulen och bjöd på regn, åskådarna nedanför balkongen stod som ett hav av paraplyer och regnponchos.

När kungligheterna steg ut på balkongen för att möta åskådarna tycktes det som att kung Charles sa något skämtsamt till drottning Camilla.

Till The Mirror berättar läppläsaren att kungen ska ha sagt: ”Jag tänker inte gå för nära så att brandmännen blir tvungna att (… springa in) för att rädda mig”.

Drottningen ska sedan ha gestikulerat till de unga kungligheterna på sin vänstra sida och sagt: ”Flytta… flytta upp, kom igen, kom hit, flytta fram”. Och även tillagt: ”Släpp den bara”, om hennes klänning.

Kungaparet är tacksamma

Både kung Charles III och drottning Camilla har efter kröningen uttryckt sin tacksamhet åt folket. De ska ha sagt att de är ”djupt berörda” över konungens mottagande och till alla som gjorde det till en sådan fin kröning.

Vad tycker du om kung Charles III kröning? Berätta om dina tankar i en kommentar och dela gärna artikeln med dina vänner!

Exit mobile version