Charlotte Kalla visar upp kärleken – efter inbjudan från kungafamiljen: ”En kväll att minnas”

En magisk kväll på slottet – efter inbjudan från kungafamiljen.
Nu berättar skidhjältinnan Charlotte Kalla om den oförglömliga middagen tillsammans med kärleken Fredrik Karström.
– Allt var så vackert, säger hon till Expressen.

Den tidigare längdskidåkaren Charlotte Kalla, 35, har för evigt skrivit in sig i historieböckerna via sin makalösa karriär.

Totalt blev det hela nio OS-medaljer, varav tre guld fördelat på fyra olympiska spel. Med sina totalt nio medaljer är hon en av de mest framgångsrika olympier Sverige någonsin haft på damsidan.

Dessutom blev det mängder av VM-medaljer under åren i spåren för den karismatiska norrländskan med rötterna i Tärendö där hon också fått en staty rest.

Hon har tilldelats både bragdguldet och Jerringpriset, och är utan tvekan en av våra mest älskade idrottare.

När hon i mars i år meddelade att hon skulle avsluta sin karriär var det också en epok som fick sitt slut.

Charlotte Kalla och pojkvännen inbjudna till slottet

Förra torsdagen var Kalla inbjuden till slottet.

Kung Carl XVI Gustaf gav då en representationsmiddag i Karl XI:s galleri på Kungliga Slottet i Stockholm. Även kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia deltog i middagen. Drottning Silvia deltog inte på grund av en lättare förkylning, meddelade hovet då.

Charlotte Kalla var inbjuden från idrottsrörelsen och hon hade med sig sambon Fredrik Karström.

– Det var en upplevelse från att vi klev in på slottet i skenet av marschallerna. Allt var så vackert: salarna, blomsterarrangemangen… ja, hela inramningen var mäktig. Jag fick chans att träffa många intressanta personer både innan och efter middagen och till bords, säger Charlotte Kalla till Expressen.

Hon fortsätter:

– Fredrik hade också en väldigt trevlig kväll, säger Kalla.

Det var år 2019 som Charlotte Kalla bekräftade att hon träffats av Amors pilar – och det rörde sig då om den i dag 33-årige mäklaren Fredrik Karström.

– Det är inget vi smyger med utan vi visar oss öppet på stan, det har vi gjort från första början, sade Kalla då, till DN.

Paret kunde bland annat avnjuta mjölkpocherad norsk sej med blåmusslor, hjärtmusslor, jalapeño och bräserad fänkål som stod på den kungliga menyn.

– Middag på slottet blev en kväll att minnas! skriver Kalla på Instagram.

STOCKHOLM 20220929 Längdskidåkare Charlotte Kalla och mäklare Fredrik Karström anländer till en representationsmiddag på Stockholms slott. Foto: Henrik Montgomery / TT
STOCKHOLM 20220929 Längdskidåkare Charlotte Kalla och mäklare Fredrik Karström anländer till en representationsmiddag på Stockholms slott. Foto: Henrik Montgomery / TT

Vi önskar er all lycka, Charlotte och Fredrik!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar!