Chris O’Neill avvisade kungens hedervärda förslag – avslöjar anledningen: ”Jag är inte…”

Chris O’Neill tackade nej till erbjudandet från kungen.

Här är anledningen, skriver Svensk Dam.

Den uppmärksamme har säkerligen noterat, att det i kungafamiljen bara är en person som inte bär titeln prins eller prinsessa.

Anledningen var inte att kungen aldrig erbjöd den hedervärda titeln. Tvärtom, ska prinsessan Madeleines make Chris O’Neill rätt och slätt ha avvisat erbjudandet.

Han kunde ha varit Hans Kungliga Höghet prins Christopher, hertig av Gästrikland och Hälsingland – men sa ”tack, men nej tack” till prinstiteln.

Nu har prinsessan Madeleine och Chris O’Neill varit gifta i många år och fått tre barn tillsammans. Men det är säkert fortfarande många som undrar, varför Chris O’Neill tackade nej till kungens erbjudande. Här är anledningen.

prinsessan madeleine, chris o'neill
Foto: Mikael Fritzon /TT

Var ett personligt val

Enligt Svensk Damtidning ska det inte ha varit något enkelt val för Chris O’Neill att tacka nej till prinstiteln. Det ska ha förekommit flera diskussioner, både med prinsessan Madeleine och med kungen i egen hög person.

Men i ett avsnitt av ”Svensk Dam Förklarar”, framgår det att Chris O’Neills avgörande beslut togs eftersom priset rent personligt blev för högt.

Chris har som bekant skapat sig en framgångsrik karriär inom finanssektorn, och med en prinstitel hade han varit tvungen att lägga det livet bakom sig.

Han förklarade också beslutet närmare i en intervju med King Magazine häromåret. Där kommer det fram att det aldrig var aktuellt för Chris O’Neill att bli prins.

madeleine och chris, kungen, silvia
Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX

”Aldrig ett alternativ”

På frågan om han någonsin lekte med tanken att bli prins, svarade Chris O’Neill nämligen:

– Nej. Det var aldrig ett alternativ. Jag är inte född i någon kungafamilj. Jag är Christopher O’Neill, min far var Paul O’Neill. Han var en familjefar som hade sin egen identitet, arbetade hårt och lyckades bra med det. Jag ansåg att det var viktigt att bibehålla samma förhållande till honom som jag alltid haft, först och främst. 

Vidare förklarar han:

– Därefter var det mitt val att inte ta på mig några offentliga uppdrag, och därför är min roll i sammanhanget väldigt enkel: Jag finns med som stöd för min hustru. Det är en uppgift jag klarar av som herr Christopher O’Neill. 

Det är alltså bakgrunden, till varför Chris O’Neill aldrig tackade ja till erbjudandet om en prinstitel.

Det är viktigt att alltid vara ärlig mot sig själv, och det verkar helt klart Chris O’Neill ha varit!

LÄS MER: Beskedet om prinsessan Madeleine och familjens tid i Sverige – så länge stannar de i landet