Foto: TT/Christine Olsson

Chris O’Neill syns utan vigselringen

För elva år sedan tackade Chris O’Neill och prinsessan Madeleine ja till varandra framför altaret. Men på senaste tiden har maken synts utan sin vigselring – därför väljer han att ta bort kärlekssmycket.

Chris O’Neill träffade prinsessan Madeleine 2010, i New York, och de blev snabbt förälskade. Tre år senare gifte sig paret i Slottskyrkan i Stockholm, där svenska folket fick lära känna affärsmannen som nu blivit en del av kungafamiljen.

Trots sitt äktenskap med prinsessan valde Chris dock att inte ta på sig några kungliga titlar, då han inte hade något intresse av att bli en del av det kungliga livet på det sättet.

Chris O’Neill syns utan vigselringen

Chris och Madeleine har inte heller synts i offentligheten lika mycket som resten av kungafamiljen. Det beror främst på att de tillbringat den större delen av sitt äktenskap utomlands.

Men nyligen bestämde sig makarna för att lämna livet i Florida, USA, bakom sig och ta med flyttlasset till Stockholm. Och när Chris nu fångas på bild finns det en detalj som stucker ut – han bär inte sin vigselring.

Det är dock inte första gången som detta händer, Chris har länge haft en vana att ta av sig kärlekssmycket på offentliga tillställningar, enligt Svensk Dam.

Första gången var redan tre år efter bröllopet med Madeleine då han valde att inte bära ring under en välgörenhetsmiddag för ”Min stora dag”, som Madeleine är beskyddare för.

Samma gällde 2019 när Sydkoreas presidentpars besök i Sverige. Chris O’Neill dök upp på banketten på Stockholms slott – utan sin vigselring.

Chris O’Neill har inte synts med vigselringen på ett år

Enligt tidningen var den senaste gången som Chris fångades på bild med ringen på, under kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum förra året.

När Chris och Madeleine fotograferades i New York saknades ringen, och samma gällde under Victoriadagarna och riksmötets öppnande i september.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill under riksmötets öppnande. Chris bär ingen vigselring.
Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill under riksmötets öppnande. Chris bär ingen vigselring. Foto: Christine Olsson/TT

Chris O’Neill är dock inte ensam om att ibland ta av sig sin vigselring. Även kronprinsessan Victoria har en vana att göra detsamma, särskilt när det är varmare väder, eftersom det kan trigga hennes nickelallergi.

LÄS MER:
* Kronprinsessan Victorias frisyr: ”Hon har en god smak”
* Prins Carl Philips gravidgåva till Sofia