Foto: Mikael Fritzon/TT

Chris O’Neills hemliga liv i det dolda – nu kommer det fram

En hemlig identitet.
Nu kommer Chris O’Neills plan i det tysta fram.
Prinsessan Madeleines make har tagit ett beslut, skriver sajten Allt om kungligt.

Chris har nämligen ett hemligt Instagramkonto, vilket sajten Allt om kungligt var först med att rapportera.

Där kan prinsessan Madeleines älskade make få vara privat tillsammans med sina nära och kära.

STOCKHOLM 2017-07-14 Prinsessan Madeleine, herr Chris O’Neill, prinsessan Leonore och prins Nicolas lämnar Te Deum i Slottskyrkan med anledning av högtidlighållandet av kronprinsessan Victorias 40-årsdag fredagen den 14 juli 2017. Foto: Stina Stjernkvist / TT

På Instagram delar man som bekant med sig av sina egna fotografier, och i kungafamiljen har såväl Madeleine som prins Carl Philip och prinsessan Sofia egna, offentliga konton. Prinsessan har en egen sida, där hon ofta delar bilder från familjelivet såväl som från sitt arbete. Carl Philip och Sofia har en sida tillsammans – vilket avslöjades på prinsens födelsedag för två år sen.

Då hade de redan lagt upp ett gäng foton i det tysta – innan de gick ut offentligt och berättade om det.

”Välkomna till vårt officiella Instagramkonto. Som ni märker har vi redan lagt upp foton under en tid för att ge en inblick i vårt arbete, de uppdrag som vi genomför och framför allt de frågor som vi brinner för. Hoppas ni vill följa oss!”, skrev paret då på Instagram.

View this post on Instagram

Glad nationaldag från oss 🇸🇪

A post shared by Prinsparet (@prinsparet) on

Enligt sajten Allt om kungligt hade Chris O’Neill en egen, privat, sida på den sociala mediejätten även tidigare. Den sidan försvann sedan, och nu har Chris ”återuppstått” på plattformen sedan en tid tillbaka. Kontot är privat vilket innebär att han bara vill dela med sig av sina fotografier för sin innersta krets. Så vi låter hans identitet på plattformen få vara hemlig.

Han följer 88 personer/sidor och har lagt upp ett 70-tal bilder på plattformen.

Samtidigt får vi anta att Chris ställer upp som fotograf lite då och då vad gäller prinsessan Madeleines offentliga konto. Såsom vid det här fototillfället till exempel.

View this post on Instagram

Vi önskar alla en fin nationaldag! 🇸🇪

A post shared by Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden) on

Chris O’Neill gifte sig med sin prinsessa i Slottskyrkan i Stockholm den 8 juni 2013 – tre somrar efter kronprinsessan Victorias vigsel med Daniel.

Chris om att inte vara prins: ”Jag är inte…”

Men till skillnad från Ockelbosonen prins Daniel, har Chris inte valt att inte kallas för just prins. I stället vill den amerikanske affärsmannen fortsatt värna privatlivet och stå utanför den offentliga plikt som det innebär att vara kunglig.

Chris är i stället ”Herr” – att vara prins, det ville han aldrig.

– Nej. Det var aldrig ett alternativ. Jag är inte född i någon kungafamilj. Jag är Christopher O’Neill, min far var Paul O’Neill. Han var en familjefar som hade sin egen identitet, arbetade hårt och lyckades bra med det. Jag ansåg att det var viktigt att bibehålla samma förhållande till honom som jag alltid haft, först och främst. Därefter var det mitt val att inte ta på mig några offentliga uppdrag, och därför är min roll i sammanhanget väldigt enkel: Jag finns med som stöd för min hustru. Det är en uppgift jag klarar av som herr Christopher O’Neill, berättade han för magasinet King 2018.

Chris och Madeleine på Victoriadagen 2017. Foto: Mikael Fritzon/TT

Fotnot: Här hittar man prinsessan Madeleines offentliga konto på Instagram.

Dela gärna vidare och skriv en kommentar på vår Facebook-sida!