Chris O’Neills svåra dilemma – under semestern med Madeleine och barnen

Prinsessan Madeleine tillsammans med maken Chris O’Neill och barnen kommer ha sin sommarsemester i Sverige.

Men under semestern har Chris ställts inför ett tufft dilemma.

Han kommer inte endast kunna njuta av sommarsolen – utan måste även jobba.

Prinsessan Madeleine har redan hunnit njuta av den svenska sommaren några veckor. I början av juni kom hon hem till Sverige med anledning av boksläppet av barnboken ”Stella och hemligheten.

Familjen sommarsemestrar i Sverige

I sommar ser Madeleine fram emot att bland annat kunna läsa boken för äldsta dottern Leonore, 6, när hela familjen tar ledigt i juli.

Prinsessan Sofia, prinsessan Madeleine och herr Chris O’Neill i publiken på Borgholms IP på Öland under firandet av kronprinsessan Victorias 40-årsdag fredagen den 14 juli 2017. Foto: Mikael Fritzon / TT

Tillsammans med maken Chris O’Neill och barnen Leonore, prins Nicholas, 4, och Adrienne, 1, kommer familjen ha sin bas på de kungliga ägorna på Öland..

– Prinsessan kommer att vara på Öland och passa på att träffa sin familj mycket. Hela kungafamiljen är på Solliden i princip hela juli månad. Det är ju en månad som prinsessan Madeleine verkligen ser fram emot eftersom hon bor utomlands andra delar av året, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Chris O’Neills dilemma

Men för Chris O’Neill har semesterplanerna med familjen också blivit något av ett dilemma. För honom innebär vistelsen inte endast avkoppling tillsammans med familjen. Han måste nämligen jobba.

I resten av Europa är det inte nödvändigtvis semester och han kommer därför kombinera jobb med avkoppling tillsammans med familjen.

Däremot behöver han inte resa lika mycket utan kommer mestadels vara i Sverige.

– Chris O’Neill ska ha Sverige som bas för sitt arbete under juli. Det är ju ingen semestermånad i Europa och andra delar av världen, säger Margaretha Thorgren till Expressen.

Christopher O’Neill, prinsessan Leonore och prinsessan Madeleine i Drottningholms slottskyrka. Idag döps prinsessan Madeleine och Christopher O’Neills dotter prinsessan Adrienne i Drottningholms slottskyrka. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Den 14 juli kommer Madeleine med familj fira Victoriadagen på Solliden, vilket blir genom det traditionsenliga officiella uppmärksammandet.

En fartfylld sommar

På Öland finns dessutom flera roliga aktiviteter som familjen kan roa sig med,

– De ska göra lite olika utflykter och expeditioner. Det finns många roliga aktiviteter för barnen där, säger Thorgren till tidningen.

Dela artikeln för att önska Madeleine med familj en riktigt härlig sommar!