Chris O’Neills markering – därför åker prinsessan Madeleine ensam på resan

Den senaste tiden har inneburit en hel del resande för prinsessan Madeleine, men turerna har hon fått göra utan maken Chris O’Neill. Snart packar hon återigen väskan för att bege sig mot Brasilien, även denna gång utan sin man.

Men det finns en uttalad anledning till varför Madeleine får göra så många resor solo. 

2018 valde prinsessan Madeleine att byta sitt liv i Sverige till en vardag i USA tillsammans med affärsmannen Chris O’Neill och deras gemensamma barn. 

Då Madeleine fortfarande är prinsessa och tillhör det svenska kungahuset har hon fortfarande en hel del uppdrag inskrivna i sin kalender. Dessa och kärleken till familjen gör att hon med jämna mellanrum reser över Atlanten till Sverige, om så bara för några dagar. 

Madeleine reser utan maken

I veckan åkte Madeleine bort för att delta i Svensk Amerikanska Handelskammarens årliga supertoppmöte, men maken Chris O’Neill syntes inte till på resan, vilket Svensk Dam skrivit om. 

“Igår hade jag nöjet att delta i The Annual SACC Summit, ett evenemang som stödjer och underlättar ekonomisk expansion och affärer mellan USA och Sverige. Ett särskilt tack till Per Cedergren, president SACC Florida, och Peter Hult, honorärkonsul”, skriver prinsessan Madeleine på sin Instagram. 

LÄS MER: Prinsessan Madeleines privata beslut för framtiden väcker nu starka reaktioner

Madeleines arbete för World Childhood Foundation kräver också resor till andra städer och länder. Till exempel så väntar nu en tredagarsresa till Brasilien tillsammans med drottning Silvia. En resa som kräver flera dagar ifrån maken Chris.

Därför sa Chris O’Neill nej

Men varför Madeleine gör många resor utan sin man behöver inte spekuleras i om man läst intervjun som King Magazine gjorde med finansmannen 2018. 

Prinsessan Madeleine och Chris O´’Neill. Foto: TT

Där avslöjar Chris att han aktivt valde att säga nej till kungliga åtaganden, för att pressen blev för stor. 

– Nej. Det var aldrig ett alternativ. Jag är inte född i någon kungafamilj. Jag är Christopher O’Neill, min far var Paul O’Neill. Han var en familjefar som hade sin egen identitet, arbetade hårt och lyckades bra med det. Jag ansåg att det var viktigt att bibehålla samma förhållande till honom som jag alltid haft, först och främst, sa Chris O’Neill då.

Stöttar sin fru

Han berättar att även om Madeleine är kvinnan i hans liv så har det sina utmaningar att vara gift med en prinsessa. Så när kungen erbjöd affärsmannen O’Neill prinstiteln så avböjde han, enligt Svensk Dam.

– Därefter var det mitt val att inte ta på mig några offentliga uppdrag, och därför är min roll i sammanhanget väldigt enkel: Jag finns med som stöd för min hustru. Det är en uppgift jag klarar av som herr Christopher O’Neill, förklarade han då.

LÄS MER: Chris O’Neill avvisade kungens hedervärda förslag – avslöjar anledningen: ”Jag är inte…”

Vad tycker du om Chris O’Neills beslut? Glöm inte att följa Nöjeslivet för fler kunga- och kändisnyheter i ditt flöde.